Het Burgemeester van Stamplein.
Het Burgemeester van Stamplein. KEES VAN DER VEER
ingezonden

‘Geluidoverlast en verloedering in centrum Hoofddorp’

4 september 2022 om 10:22 Overig

HOOFDDORP In deze ingezonden brief maakt lezeres Catharina (achternaam bekend bij de redactie), haar ongenoegen bekend over het leven in het centrum van Hoofddorp.

Sinds een paar jaar neemt de geluidoverlast van motoren, auto’s en scooters in het centrum van Hoofddorp hand over hand toe. Het Burgmeester van Stamplein, Nieuwe weg en richting de Fruittuinen wordt gebruikt als circuit en voor joy-rijden. De drempels op het Van Stamplein geven de mogelijkheid te stoppen, op te trekken, extra gas te geven en daarbij de uitlaat te laten knallen, wat goed lukt omdat het geluid weerkaatst tussen de hoge flatgebouwen. Daarna gaat het met een trap op het gaspedaal richting Graan voor Visch of de Fruittuinen. 
De tijdstippen zijn niet te bepalen, het gebeurt dag en nacht. Ook de draaiende scooters  en motoren tegen middernacht, waarbij er gepraat en geschreeuwd wordt (dealers?), zorgen voor een slechte nachtrust voor bewoners aan de kant van het plein. De politie bellen heeft geen zin, want ze moeten op heterdaad worden betrapt. 

Wonen in het centrum heeft voor- en nadelen, dat is bekend bij bewoners. Voordeel is dichtbij de winkels en het culturele leven, vooral voor de oudere mens, die slecht ter been is.  De nadelen zijn onder andere de luchtvervuiling van het verkeer en de vliegtuigen, maar de geluidoverlast van deze vervuilers maakt het wonen in het centrum wel heel ongezond, zowel geestelijk als lichamelijk.

Over een paar jaar moet het nieuwe gemeentehuis klaar zijn, maar dan staat het te pronken in een verloederd centrum van Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie