Afbeelding
Rein Mulder
INGEZONDEN BRIEF

Stille armoede in Hoofddorp

Overig

HOOFDDORP Zelfs in ons rijke Hoofddorp wordt op de kleintjes gelet door velen, zelfs de mensen met zonnepanelen en warmtepomp energie kosten weet je te vinden. We hebben jaren het heel goed gehad in ons land 3 à 4 x op vakantie per jaar kon niet op.

Kan me heugen dat we vroeger in de teil gingen en dan ook alle kinderen door hetzelfde water. Verder in de jeugd werd er gewassen met koud water en washand.

Maar dat is natuurlijk geweest, ook de jeugd zal zich aan moeten passen, nu zijn de meesten tot op het bot verwend waar ik ook schuldig aan ben.

Het moet minder ouderwets weer klieken dag.

Geen eten meer verspillen, onze jeugd gewend om in dure luxe hippe tenten te eten, en dan hotel bij ouders zal minder worden en moeten.

Dat alles zal allemaal een boel ruzie binnen de gezinnen geven, maar het is een feit dat alles duur blijft aan energiekosten is een feit.

Er zal door de jeugd thuis ook weer wat moeten bijgedragen of misschien ook niet, ook omdat er geen huizen zijn. Ik betaalde kostgeld in verleden niks geks aan.

Nu ik woon aan centrum Hoofddorp en weet dat er al aardig veel mensen kaarsen aan hebben en bang zijn om kosten te maken, omdat ze anders niet rond komen.

Zelf heb ik AOW en ben geen klager, gelukkig kan ik stappen terug door wat mindere jeugd.

Heb gelukkig bij de Koninklijke Landmacht gezeten KVV semi Beroeps en heb me door hardheid en discipline en weg gevonden in ook de maatschappij.

Maar er zit een grens aan mijn geld en zit nog in contract energie tot maart 2024 mocht het erg hoog worden nieuwe contract laat ik me afsluiten omdat ik het niet kan betalen en zo wel mijn huis kan behouden.

De onrust onder de mensen merk ik in mijn sociale kring neemt toe, niemand weet wat de kosten van energie gaat doen zal alleen duurder worden volgen mij.

Niemand weet over het bekende plafond van kosten, de belasting komt er weer bij.

Politiek een puinhoop al vele jaren.

Toch leef ik al zuinig en heb nooit eten verspilt, ben al jaren niet op vakantie geweest pracht weer eigen land.

En kan genieten van hele kleine dingen zonder een wappie te zijn.

Sport 3 x per week.

Maar spreek wel mijn zorg uit voor een ieder.

Rein Mulder

advertentie
advertentie