Met een elektrisch aangedreven vrachtwagen werden de tegels opgehaald.
Met een elektrisch aangedreven vrachtwagen werden de tegels opgehaald. aangeleverd

22.500 kilo tegels opgehaald bij deelnemers HaKa

5 oktober 2022 om 09:55 Overig

HAARLEMMERMEER Tijdens de derde ronde van het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen (het ‘HaKa’) heeft Dura Vermeer 22.500 kilo tegels opgehaald bij deelnemers. De laatste Tegelophaalronde dit jaar is gepland in de eerste helft van november. Inschrijven voor het HaKa kan nog tot 31 oktober.  

Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen ging op 19 maart van start. Daarbij worden inwoners gestimuleerd tuintegels te vervangen door groen. Het doel is om een overbelast riool en wateroverlast in de tuin en in huis te voorkomen. Ook houdt een betegelde tuin hitte vast en kan wel tot 10 graden warmer worden dan een tuin met planten. Daarnaast werkt een onverharde bodem als een spons en wordt kostbaar regenwater langer vastgehouden voor droge tijden. Bovendien biedt een tuin met planten een thuis aan vogels, vlinders, bijen en andere nuttige insecten.

Deelnemers aan het HaKa maken kans op allerlei leuke prijzen. Het Hoogheemraadschap Rijnland stelde dit jaar in totaal 40 regentonnen beschikbaar, die inmiddels allemaal al vergeven zijn. De eerste 50 huurders van woningcorporatie Ymere die zich inschrijven ontvangen een tuincadeaubon van 30 euro. De hoofdprijs wordt beschikbaar gesteld door GAMMA Hoofddorp. De winnaar ontvangt een cadeaubon van 50 euro, waarmee tuinbenodigdheden kunnen worden aangeschaft. 

Het regent regentonnen

Op 14 en 15 juli werden de eerste 18 regentonnen geplaatst bij deelnemers aan het HaKa. De tonnen zijn een donatie van het Hoogheemraadschap Rijnland en worden geïnstalleerd door Hoveniersbedrijf Le Gardinier. Voor de eerste 30 deelnemers was er een regenton plus gratis installatie, en nog eens 10 deelnemers krijgen een ton die ze zelf kunnen installeren. De komende weken zullen bij nog eens 12 woningen een regenton worden geïnstalleerd.

In dit seizoen hebben zich nu 47 deelnemers aangemeld. Zij hebben in totaal ruim 768 m2 tegels verwijderd uit hun tuinen. Dat is bijna evenveel oppervlak als 2 basketbalvelden!

Afb. Regenton wordt geplaatst bij een deelnemer
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie