Afbeelding
Foto door Art Rachen via Unsplash

Bitcoin haalt nieuw record - dit is waarom

1 april 2024 om 00:00 Partnercontent

Wie het crypto nieuws een beetje in de gaten heeft gehouden, heeft gezien dat de Bitcoin een nieuw record heeft gehaald. De grootste en meest bekende cryptomunt ter wereld schoot begin maart door tot boven de 65.000 dollar. Niet veel later bereikt de coin de hoogste koers ooit van 73.678 dollar.

Hoewel de stijging deels verwacht is door onder andere de halving die eraan zit te komen, verbaast de snelheid van deze stijging zelfs menig expert. Ook roept het vragen op: heeft het bijvoorbeeld nog zin om als beginnende investeerder te beginnen met beleggen in cryptocurrency? We zochten het voor je uit in dit artikel.

Meerdere oorzaken door gigantische stijging van Bitcoin

Sneller dan verwacht haalde de Bitcoin begin deze maand een nieuw record. Met een waarde van ver boven de 70.000 dollar heeft de digitale munt het oude record van iets minder dan 69.000 dollar in 2021 ‘verslagen’. Deze opvallende en gigantische stijging heeft te maken met verschillende oorzaken. Zo is de groei mede gestimuleerd door de zogeheten beurswaakhond in Amerika. Daar werd al maandenlang gediscussieerd over het feit of Bitcoin-ETF’s goedgekeurd moesten worden. Begin dit jaar was het eindelijk zover en werden de eerste ETF’s geaccepteerd. Dit maakt de wereld van beleggen in één klap een stuk toegankelijker voor (beginnende) beleggers.

Zij kunnen namelijk investeren zonder gedoe met codes en crypto wallets, omdat ze door de EFT indirect in crypto zoals Bitcoin kunnen beleggen. Deze verandering heeft een hele grote invloed op de waarde van de Bitcoin; de Amerikaanse ETF’s zijn een groot succes. Wat daarnaast meespeelt, is de zogeheten ‘halving’ die in april plaats zal vinden. Dit event vindt iedere vier jaar plaats en heeft elke keer weer een grote impact op de Bitcoin en de rest van de crypto industrie. Tijdens zo’n halving wordt de beloning die miners krijgen gehalveerd, wat betekent dat het aanbod van nieuwe munten afneemt. Als reactie daarop stijgt de waarde van de munt enorm; dat wordt ook dit jaar weer verwacht. De waarde van de munt blijft dus naar verwachting alleen maar verder stijgen.

Experts voorspellen mogelijke correctie voor de halving

Maar: zoals altijd moet je goed opletten wanneer je van plan bent om te investeren in crypto. De digitale munt is en blijft namelijk ontzettend volatiel. Dat betekent dat de waarde van de munt op ieder moment van de dag anders is en binnen no time om kan slaan. Diverse experts en analisten verwachten dan ook dat er een kans is op een mogelijke correctie voordat de halving van de Bitcoin plaatsvindt. Dat baseren ze op historische trends waarbij bij soortgelijke situaties bleek dat er na een flinke stijging altijd een prijsdaling komt. Ook perioden voor eerdere halvings gaven dat aan: in 2016 daalde de waarde met 20% en in 2020 was dat 38%. Dat is dus zeker iets waar je rekening mee moet houden als belegger.

Hoe het exacte koersverloop er de komende tijd dus uit gaat zien, is de vraag. Hoewel het natuurlijk prettig is voor beleggers dat het zo hard gaat op de markt, is een periode met wat meer rust op de crypto markt over het algemeen stabieler. Daarom kan het ook zeker geen kwaad om voor nu even rustig aan te doen en te kijken wat je inleg in crypto gaat doen. Wil je toch investeren in een digitale munt? Ook dat kan natuurlijk nog gewoon; wie weet levert het je uiteindelijk alsnog het nodige op. Houd in dat geval wel altijd het crypto nieuws in de gaten zodat je zeker weet dat je slimme keuzes maakt op het gebied van beleggen in crypto. 

Ook beleggen in cryptocurrency zoals Bitcoin? Dit moet je weten

Als je nog niet eerder hebt belegd in cryptocurrency, zoals zoveel mensen in Hoofddorp en omgeving, en dit positieve nieuws omtrent de waarde van de Bitcoin je overhaalt om het ook eens te proberen, is het goed om te weten dat er een aantal zaken is waar je aan moet denken om zo het beste rendement te kunnen scoren.

Weet hoe volatiel de cryptomarkt is en dat je dus altijd risico loopt wanneer je investeert in crypto. De markt is over het algemeen niet exact te voorspellen, dus houd daar rekening mee. Zorg altijd voor het diversifiëren van je portefeuille wanneer je begint met beleggen in crypto, zoals Bitcoin. Dat betekent dat je niet alleen moet beleggen in één soort crypto, maar ook in andere zaken zoals aandelen en obligaties om zo je kansen te spreiden. Beleg alleen met geld dat je eventueel tijdelijk kunt missen, zoals spaargeld. Mocht je je inleg voor nu deels verliezen, dan kom je in ieder geval niet in de problemen met bijvoorbeeld het betalen van je huur of hypotheek.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie