Afbeelding
Foto van Hans via Pixabay

Eén partij voor zonnepanelen, van advies tot installatie

21 maart 2024 om 13:02 Partnercontent

Je kunt tegenwoordig advies inwinnen over zonnepanelen bij de ene partij, de zonnepanelen aanschaffen bij een tweede partij en vervolgens het systeem laten installeren door een derde partij. Dit betekent dat je te maken hebt met meerdere bedrijven, waardoor je geen gebruik maakt van een vast aanspreekpunt. Het is altijd beter om gebruik te maken van een enkele partij voor je zonnepanelen, van advies tot installatie, zoals bijvoorbeeld Atlas Power biedt. Dit biedt namelijk interessante voordelen. Wij geven je inzicht in de belangrijkste voordelen van het kiezen van één partij voor alles rondom je zonnepaneleninstallatie.

1. Geen last van communicatieproblemen

Als je met meerdere partijen te maken hebt, dan vergroot je het risico op problemen op het gebied van communicatie. Door gebruik te maken van een enkele partij, laat je dit risico juist afnemen. Hoe minder bedrijven er betrokken zijn, hoe beter de communicatie en hoe kleiner het risico op misverstanden. Het risico op fouten is veel kleiner wanneer je met één partij werkt, en het proces wordt veel efficiënter.

2. Een betere service

Wanneer meerdere bedrijven worden ingeschakeld om jouw zonnepanelen uiteindelijk te realiseren, dan zijn zij allemaal verantwoordelijk voor slechts een deel van het proces. Hierdoor kan er wisseling van geleverde kwaliteit en service ontstaan. Wanneer er slechts één bedrijf verantwoordelijk is voor het geheel, van advies tot realisatie, dan is ook maar één bedrijf verantwoordelijk voor de kwaliteit en service die geboden worden. Er is een directe invloed op de klanttevredenheid en dit zorgt ervoor dat je als klant gewoon een betere service kunt verwachten.

3. Je bespaart tijd

Als je eenmaal hebt besloten dat je zonnepanelen wilt, dan wil je niet nog eindeloos wachten tot het eenmaal zo ver is. Wanneer er met meerdere bedrijven wordt gewerkt, dan ben je afhankelijk van de planning van deze bedrijven. De bedrijven zijn niet altijd in staat om hun planningen goed op elkaar af te stemmen, waardoor er tijd verloren gaat. Als maar één bedrijf alles regelt, dan gaat alles achter elkaar door en wordt alles dus veel sneller gerealiseerd.

4. Een besparing in de kosten

Naast tijd bespaar je ook kosten. Meerdere partijen brengen altijd meer kosten met zich mee. Je betaalt een partij apart voor advies, eentje apart voor de aanschaf en eentje voor de installatie. Laat je al deze dingen door één ervaren bedrijf doen, dan liggen de kosten in verreweg de meeste gevallen lager. Je kiest immers voor een totaalpakket en dat is eigenlijk altijd voordeliger dan wanneer meerdere bedrijven kosten in rekening brengen.

5. De garantie op goede nazorg

Nazorg is belangrijk, ook als het gaat om je zonnepanelensysteem. Als er eens iets niet in orde is, dan moet er gewoon een partij zijn die direct voor je klaarstaat. Zijn er meerdere partijen betrokken geweest bij het realiseren van je systeem? Dan is het risico groot dat je van het spreekwoordelijke kastje naar de muur wordt gestuurd. Er moet eerst worden uitgezocht welke partij verantwoordelijk is. Laat je alles door één partij uitvoeren, dan wordt de nazorg ook door deze partij geregeld en kun je over het algemeen rekenen op een snelle en nette service.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie