Afbeelding
Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Wat is WooCommerce?

16 november 2022 om 08:43 Partnercontent

Heb jij weleens van WooCommerce gehoord? Wanneer jij een beetje bekend bent in de wereld van webshops, is deze term vast weleens ter ore gekomen. Maar veel mensen weten niet precies wat WooCommerce precies inhoudt. Daarom wordt het tijd om hier wat aan te doen. In deze blog ontdek je precies wat WooCommerce is. Tevens leer je de voordelen van WooCommerce goed kennen. Op deze manier kun je zelf bepalen of dit programma gebruiken iets is wat een goed idee kan zijn.

Een onderdeel van WordPress

In de eerste plaats is het belangrijk om te vermelden dat WooCommerce gebruik maakt van WordPress. WooCommerce is dan ook eigenlijk een onderdeel van WordPress. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor WordPress websites. WooCommerce wordt gezien als een soort plugin. Een plugin is overigens niet hetzelfde als WooCommerce. WooCommerce is eigenlijk een verzameling van verschillende plugins die je nodig hebt om een WooCommerce webshop te maken. Hierdoor kun je zeggen dat WooCommerce een programma is dat uit één plugin bestaat, met verschillende kleinere plugins als subonderdelen.

Een gratis te gebruiken webshop

Ten tweede is WooCommerce een webshop. WooCommerce is een programma dat je helpt bij het maken van een online winkel. Dit doet WooCommerce door jou de nodige tools te geven die je nodig hebt voor het runnen van een succesvolle webshop. Daarbij heb je echter wel WooCommerce hosting nodig van een aanbieder als TransIP. Overigens is deze webshop gratis te gebruiken. WooCommerce is namelijk open source. Dit betekent dat iedereen bij WooCommerce kan. Onder open source wordt ook verstaan dat je de broncode van WooCommerce mag aanpassen en wijzigen naar eigen behoefte. WooCommerce is dan ook een uitstekende keuze voor mensen die graag zelf aan de slag gaan met het bouwen van een webshop.

De voordelen van Woocommerce

Tot slot zijn er nog een aantal voordelen te noemen van WooCommerce. Allereerst is WooCommerce zoals eerder gezegd gratis te gebruiken. Bovendien beschikt dit programma over een grote hoeveelheid community modules. Dit zijn extra plugins die je kunt downloaden en gebruiken om jouw WooCommerce webshop nog beter te maken. WooCommerce beschikt bovendien over een enorme hoeveelheid kennis die online beschikbaar is. Dit komt mede door de grote populariteit van WooCommerce. Er zijn dan ook meer dan genoeg voordelen te noemen van WooCommerce.

Al met al heb je in dit artikel op een duidelijke wijze uitgelegd gekregen wat WooCommerce precies is. Tevens besef je nu ook goed wat de voordelen van WooCommerce zijn. Daardoor wordt het een stuk makkelijker om te beslissen of dit programma iets is waar jij ook profijt van hebt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie