Afbeelding
Foto Pexels

Zo kun je als leaserijder in Hoofddorp bijdragen aan een groener milieu

6 maart 2023 om 10:26 Partnercontent

Ben jij een ondernemer in Hoofddorp en ben jij veel bezig met het beter maken van het milieu? Dan is het rijden van een duurzame leasewagen misschien wel wat voor jou. Het rijden van een duurzame leaseauto heeft namelijk veel verschillende voordelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het kostenplaatje en natuurlijk het milieu. Ben jij hier nou benieuwd naar? Hieronder bespreken wij alle verschillende voordelen van het rijden van een leaseauto en hoe jij jouw steentje kunt bijdragen aan het milieu.

Wat is een leaseauto?

Een leaseauto is een auto die je leaset bij een leasemaatschappij. Hierbij kun je als ondernemer kiezen tussen operational en financial lease. Operational lease houdt in dat je voor een bepaalde termijn een auto leaset. Na deze periode lever je de auto weer in bij de maatschappij. Je betaalt een bepaald bedrag per maand, maar de maatschappij betaalt ook bepaalde kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wegenbelasting en onderhoudskosten.

Bij financial lease lease je ook een auto voor een bepaald bedrag per maand, maar na de leasetermijn heb je als het ware de auto afbetaald en is de auto nu van jou. Wel zijn kosten zoals de wegenbelasting en verzekering voor jouw rekening. Het grote voordeel van financial lease is dat je als ondernemer ook recht hebt op fiscale voordelen. Een auto leasen is dus nog helemaal niet zo’n slecht idee.

Voordelen van een leaseauto

Zoals hierboven al even genoemd werd, zitten er verschillende voordelen aan het leasen van een auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betaalbaar rondrijden in een auto. Je betaalt namelijk een bedrag per maand en hoeft hierdoor dus niet meteen een flink bedrag neer te leggen. Daarnaast kun je zelf kiezen welke auto je tot je beschikking wil nemen.

Maar daarnaast kun jij ook jouw steentje bijdragen aan het milieu als je kiest voor een leaseauto. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een elektrische auto te leasen. Een elektrische auto leasen draagt bij aan het verbeteren van het milieu, omdat er minder schadelijke gassen vrijkomen tijdens het rijden. Hoe meer elektrische auto’s er rondrijden, hoe minder CO2 er wordt uitgestoten.

Bovendien kun jij met het leasen van een auto, een auto een tweede leven geven. Wanneer je een auto leaset op basis van bijvoorbeeld financial lease, lease je vaak een occasion. Zo voorkom je dat er continu auto’s worden afgedankt en er dus minder auto’s geproduceerd hoeven te worden. En stel je leaset wél een nieuwe auto: in dat geval beschikken de nieuwste auto’s over de nieuwste technologieën waardoor het rijden hiervan sowieso al beter is voor het milieu.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie