Een duidelijke statement van de gemeenteraad.
Een duidelijke statement van de gemeenteraad. Gemeente Haarlemmermeer

Gemeenteraad Haarlemmermeer kleurt oranje tegen vrouwenmishandeling

29 november 2019 om 10:58 Politiek

HAARLEMMERMEER De raadsleden waren donderdag tijdens hun vergadering veelal oranje uitgedost. De actie was bedoeld als krachtig signaal tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Initiatiefneemster van de actie was D66-raadslid Charlotte van der Meij. Zij wees erop dat er onder de titel Orange the World tot 10 december wereldwijd campagne wordt gevoerd tegen lichamelijk en seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes. Als gevolg daarvan hebben inmiddels 133 gemeenten besloten om een gebouw in het oranje licht te zetten.

Het D66-raadslid diende een motie in om Haarlemmermeer dat voorbeeld te laten volgen. De voltallige gemeenteraad was het daarmee eens. CDA-fractievoorzitter Herman Koning zei dat zijn fractie de motie graag steunde, omdat mannen vrouwen moeten koesteren in plaats van mishandelen. GroenLinks-fractieleidster Maaike Ballieux had een persoonlijke reden om voor te stemmen aangezien een vriendin van haar recent slachtoffer is geworden van geweld.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water liet weten te laten onderzoeken welk gebouw het beste oranje kan worden gekleurd. Het lag in haar bedoeling om dat in elk geval nog dit jaar te realiseren, maar anders begin volgend jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie