Oud-Hoofddorper Sven Koopmans kwam in 2017 in de Tweede Kamer.
Oud-Hoofddorper Sven Koopmans kwam in 2017 in de Tweede Kamer. pr

‘Onze man in Den Haag’ Sven Koopmans stopt als Kamerlid

27 november 2020 om 17:21 Politiek

DEN HAAG VVD-Kamerlid Sven Koopmans die een speciale binding heeft met Haarlemmermeer stopt er na de Kamerverkiezingen in maart mee. Hij gaat weer aan de slag als diplomaat, wat hij ook voor zijn politieke loopbaan was.

  1. De oud-Hoofddorper kwam in 2017 in de Tweede Kamer. Hij vindt het een groot voorrecht om Kamerlid te zijn en is dankbaar dat hij al veel heeft kunnen bereiken. De VVD’er werd eerst woordvoerder juridische zaken. ?oen heb ik onder meer de aanpak van wraakporno in het regeerakkoord gekregen en mocht ik een openingszin in de Grondwet voorstellen, die hopelijk volgend jaar wordt opgenomen.

Naderhand kreeg Koopmans de prestigieuze portefeuille buitenlandse zaken. Hij schreef voor de VVD een nieuwe en kritische strategie over China, scherpte het standpunt aan om Turkije buiten de EU te houden en bepleitte bij de regering met succes initiatieven te nemen om Nederland beter te beschermen tegen terroristen met drones en andere technologie.

Natuurlijk blijf ik mij inzetten voor ons unieke land en in het bijzonder voor Haarlemmermeer

De VVD’er heeft als Kamerlid altijd een warme band gehouden met Haarlemmermeer. ?k kon de verbinding leggen met Haarlemmermeer en omstreken door collega? uit Den Haag hierheen te krijgen om te wijzen op de noodzaak van woningbouw voor Haarlemmermeer, directe contacten te leggen met burgemeesters en wethouders, en bijvoorbeeld door de Amerikaanse ambassadeur naar Hoofddorp te krijgen voor een succesvolle Town Hall meeting.

Sven Koopmans kiest ervoor om na zijn Kamerlidmaatschap op een directe manier bij te dragen aan de internationale veiligheid. ?k keer weer terug naar de praktijk van het buitenlandbeleid, de multilaterale diplomatie, waar ik vandaan kwam. Ik ben Mark Rutte en Stef Blok zeer dankbaar voor hun warme woorden over onze goede samenwerking.

De oud-Hoofddorper zegt Haarlemmermeer ook na de verkiezingen niet te zullen vergeten. Natuurlijk blijf ik mij inzetten voor ons unieke land en in het bijzonder voor Haarlemmermeer, waar ik heel blij ben met de goede band met eigenlijk alle politieke partijen in de gemeenteraad en meer nog met de prachtige contacten met Haarlemmermeerders van allerlei pluimage! Ik ben blij dat Haarlemmermeer in de persoon van Mark Achterbergh-Copier een goede kandidaat heeft om het Haarlemmermeerse geluid te laten horen in de Tweede Kamer. Ik hoop van harte dat hij een mooie plek krijgt op de komende lijst.

Frits Verhagen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie