Afbeelding
Joop Touw / BDU

‘Wij zijn geen Stadsdeel van Amsterdam en willen dit ook niet worden’

13 augustus 2022 om 10:00 Politiek

HAARLEMMERMEER Raadslid Juriaan Kos en fractie-assistent Paul Vermeulen, beide van Forza!, ergeren zich dat veel Haarlemmermeerse bedrijven zich met de gemeente Amsterdam willen associëren. Het tweetal heeft in een reeks vragen aan het nieuwe college gevraagd om te stoppen met ‘die onzin’ en dat de gemeente beter haar best moet doen om de naam Haarlemmermeer te verkopen en aantrekkelijk te houden voor bedrijven, ondernemers en bezoekers.

Beide raadsleden kwamen tot dit voorstel naar aanleiding van de naamswijziging van ‘Expo Haarlemmermeer’ naar ‘Expo Greater Amsterdam’. Kos en Vermeulen zetten zich echter in voor het merk ‘Haarlemmermeer’. 

“Onze nationale, Haarlemmermeerse luchthaven, heet al Amsterdam Schiphol Airport en nieuwbouwproject Hyde Park adverteert met Hyde Park Amsterdam”, aldus Kos. “Werkelijk bijna overal wordt zorgvuldig de naam Haarlemmermeer vermeden.”

GEDWEE Vermeulen vraagt zich af waar de weerstand van het gebruik van de naam Haarlemmermeer en het gedwee om de link met Amsterdam te leggen vandaan komt. “Willen wij zo graag als gemeente geassocieerd worden met de drugshoofdstad van Nederland, de grote en steeds meer toenemende criminaliteit in Amsterdam, het wantrouwen van het gemeentebestuur in het handelen van haar politie, de afwijkende omgang met wettelijke regels in deze door velen genoemde ‘Vrijstaat Amsterdam’?”, zijn de duidelijke woorden van Vermeulen. 

“Forza! wil dit beslist niet. Wij zijn geen Stadsdeel van Amsterdam en willen dit ook niet worden. Onze burgemeester is toch geen ‘onder’ burgemeester” of een Stadsdeelvoorzitter? Ons raadhuis is toch geen stadsdeelkantoor van Amsterdam!”

TROTS Wat de fractieleden van Forza! betreft moet die link dan ook niet worden gelegd. Ze roepen op trots te zijn op Haarlemmermeer en dit vooral te uiten. Beide vinden Haarlemmermeer een unieke en zelfstandige gemeente, en niet een aanhangsel van Amsterdam. 

Het college laat weten dat ze het met Forza! eens is dat Haarlemmermeer uniek is en geen onderdeel van Amsterdam uitmaakt. Maar verder wil het college niet ingaan op de vragen van Forza!. “Het college schuilt zich achter het feit dat zij niet over de naamgeving van individuele bedrijven gaat. Ze melden dat ze dan hier dus ook geen oordeel over hebben of willen geven”, laat Kos weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie