Zonnepanelen op Hermitage Amsterdam
Zonnepanelen op Hermitage Amsterdam ROBINUtrecht

'Proef met zonnewegdek N232 in Haarlemmermeer mislukt'

7 september 2019 om 19:07 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De proef met een zonnewegdek op de parallelweg van de N232 bij Oude Meer in Haarlemmermeer is mislukt. Dat zei inwoner Smit donderdag als inspreker tijdens de raadsvergadering in Hoofddorp. Volgens hem gaat het om een uit de hand gelopen experiment dat gedoemd was te mislukken.

De proef, Solaroad geheten, is in maart dit jaar opgezet door de provincie Noord-Holland in samenwerking met onderzoeksinstituut TNO. In het wegdek zitten zonnepanelen, zodat als je er overheen rijdt er energie wordt opgewekt. De panelen waren echter kort na de start van de proef al kapot gereden.

Forza!-raadslid Michel van Dijk wilde van het college weten of ook Haarlemmermeer geld in het project heeft gestoken. Hij vroeg ook of het college de proef als mislukt beschouwt.

Wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer wilde zover niet gaan. Volgens haar komt er eind september een evaluatierapport over de proef en moet dan blijken of het experiment wordt stopgezet of dat er mogelijk nog een doorstart mogelijk is.

Ruigrok ontkende dat Haarlemmermeer geld aan Solaroad heeft uitgegeven. Het is volgens haar de verantwoordelijkheid van Noord-Holland en TNO. De wethouder noemde Solaroad een 'mooi experiment'. "Het is jammer dat de weg is stukgereden. Maar het was niet voor niks een proef. De ene keer verloopt iets beter dan een andere keer."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie