Het team van Hoorbegrip v.l.n.r. Rex Wierenga, Erik Lodewijk, Herma Minnaard en Bart Alegra.
Het team van Hoorbegrip v.l.n.r. Rex Wierenga, Erik Lodewijk, Herma Minnaard en Bart Alegra. Eigen foto
advertorial

Hoorbegrip helpt bij gehoorverlies

Zakelijk

HOOFDDORP Hoorbegrip is een zelfstandig audicienbedrijf met een vestiging in Hoofddorp en Haarlem. Het vakkundige team bestaat uit ervaren specialisten die zorg verlenen aan mensen met problemen rond het gehoor. “Bij twijfel aan het gehoor: maak bij ons een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gehoortest. Wij willen klanten met verminderend gehoor graag helpen door de beste oplossing aan te bieden, dat doen we door het leveren van maatwerk en kwaliteit”, aldus eigenaar en audicien Erik Lodewijk.

Hoorbegrip heeft alles voor het gehoor. Een groot assortiment aan digitale hoortoestellen in alle soorten en maten, maar ook diverse gehoorbescherming en randproducten voor ‘om het oor’ van hoogstaande A-merken. Het team werkt met de beste apparatuur en techniek.

Eigenaar Lodewijk adviseert om bij twijfel aan het gehoor niet lang te wachten om professionele hulp in te schakelen, dit om erger en eventueel blijvende gehoorschade te voorkomen. “Het is voor veel mensen lastig om bij zichzelf vast te stellen dat zij gehoorproblemen hebben, omdat het proces heel geleidelijk gaat. Het verschilt ook per persoon. Er zijn mensen die licht gehoorverlies al erg storend vinden. Terwijl andere mensen hetzelfde gehoorverlies niet eens opmerken. Het is belangrijk om te weten dat als er voor een langere tijd bepaalde frequenties niet aan de hersenen wordt aangeboden, dat de hersenen op een gegeven moment een aantal vaardigheden voorgoed kwijtraken die belangrijk zijn voor het gehoor. Loop daarom niet jarenlang rond met gehoorproblemen, want als audiciens kunnen wij voor een goede oplossing zorgen”, vertelt Lodewijk.

Hoe werkt het in de praktijk? “De klant maakt een afspraak bij ons. We beginnen met een gratis en vrijblijvend gesprek om te achterhalen wat het probleem is, dat doen we op basis van een uitgebreide gehoortest en een foto van het trommelvlies. Als het nodig is verwijzen we de klant door naar de huisarts of de KNO-arts, maar meestal gaan we samen met de klant op zoek naar het meest geschikte hoortoestel. Het hoortoestel wordt vervolgens besteld bij de leverancier. Tijdens de proefperiode kunnen wij het hoortoestel bijstellen. Als de klant het product aanschaft dan krijgt hij of zij standaard vijf jaar service en garantie erbij. De zorgverzekering vergoed bij een aantal toestellen een deel van de aanschafkosten. Ik weet overigens welke dat zijn”, aldus Lodewijk.

Wat maakt Hoorbegrip uniek? Lodewijk antwoordt: “Hoorbegrip is een zelfstandig bedrijf dat niet gebonden is aan afspraken met fabrikanten. We kunnen daardoor op aanvraag van de klant de allernieuwste hoortoestellen en overige randapparatuur leveren. Wij zijn ook vrij om onze tijd in te delen zoals we dat zelf willen. Dat doen we door met veel begrip goed te luisteren naar de klachten, wensen en behoeften van de klant. Vandaar ook de naam ‘Hoorbegrip’. Elke klant is anders, dus alles is bij ons maatwerk. We bieden onze klant een goede oplossing aan die écht goed is voor de klant.”

Hoorbegrip Haarlem & Haarlemmermeer. Hoofddorp: Bernadottestraat 169. Haarlem: Gen. Cronjéstraat 123. Voor meer informatie: www.hoorbegrip.nl of mail naar: info@hoorbegrip.nl Tel: 023 5578090

advertentie
advertentie