Pieters:
Pieters: "De aantal jaren ervaring die ik heb opgedaan, komen er nu uit." Amy Pieters

Amy Pieters: 'Beste seizoen uit carrière'

6 september 2018 om 12:00 Sport/sport

ZWANENBURG Wielrenster Amy Pieters maakt een rooskleurig jaar door. De Zwanenburger won voor het eerst een World Tour klassieker en schreef eind augustus zelfs een tweede op haar naam. Als klap op de vuurpijl tekende Pieters afgelopen maand een nieuw contract bij Boels-Dolmans. Ze maakte daarbij de afspraak dat ze zich meer op de baan gaat focussen, want in haar achterhoofd zitten de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

WORLD TOUR Dat Pieters in vorm is, was aan het begin van het seizoen al duidelijk. Ze liet haar klasse namelijk al zien tijdens haar eerste wegwedstrijd in de Ronde van Drenthe in maart. Daar deed de 27-jarige wielrenster wat haar eerder maar niet lukte: een World Tour klassieker winnen. " Ik was er inderdaad al regelmatig dichtbij geweest, maar het lukte me steeds niet. Waarom het nu wel lukte? Ik denk dat het komt door de aantal jaren ervaring die ik nu heb. Die komen er nu uit. En daarnaast heb ik een fantastisch team om me heen."

Door de winst had Pieters blijkbaar de smaak te pakken. De wielrenster pakte eind augustus namelijk ook haar tweede overwinning bij een World Tour Klassieker, deze keer tijdens de GP de Plouay. "Ik ben dit jaar gewoon goed in vorm en de overwinningen vallen. In Vlaanderen werd ik bijvoorbeeld tweede en dat was ook een belangrijke prestatie. Ik heb gewoon het beste seizoen uit mijn carrière."

NIEUW CONTRACT Pieters, dochter van oud-wielrenner Peter Pieters en zus van wielrenner Roy Pieters, tekende drie weken geleden een nieuw contract bij haar team Boels-Dolmans, dat haar twee jaar langer aan de ploeg verbindt. Samen met Olympisch kampioene Anna van der Breggen en wereldkampioene Chantal Blaak denkt het een strijdvaardig team aan boord te hebben. "Ik heb het enorm naar mijn zin in het team. Met zoveel goede rijders brengen we elkaar naar grote hoogtes, ook in de trainingskampen. Ik heb met één team gesproken, maar eigenlijk was ik er al snel uit dat ik bij mijn huidige team zou blijven. Ik zit hier goed."

FOCUS OP DE BAAN De Zwanenburger gaf tijdens haar contractverlenging aan zich meer op de baan te willen focussen. Die vrijheid kreeg ze van Danny Stam, ploegleider van Boels-Dolmans. "Ik ben blij dat het in het team wordt gesnapt, waardoor ik de vrijheid krijg om me meer op de baan te concentreren. Daar zie ik mezelf het meest kansrijk voor de Olympische Spelen in Tokio."

VOLGEND SEIZOEN Het seizoen zit er bijna op, want eind september rijdt Pieters haar laatste wedstrijd. Tijd dus om vooruit te blikken op volgend seizoen. "Natuurlijk stel ik doelen, maar ik bekijk het van wedstrijd naar wedstrijd. Vanaf november richt ik mezelf op de baan, want ik zou graag nog eens het NK winnen. Volgend voorjaar beginnen de wedstrijden op de weg."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie