3026338_wb09dertigkmzone.jpg
3026338_wb09dertigkmzone.jpg pr

PvdA: auto's rijden te hard op fietsstraat Nieuwemeer

24 september 2019 om 09:31 Verkeer en vervoer

NIEUWEMEER Automobilisten rijden op de fietsstraat op de Ringdijk in Nieuwemeer harder dan de toegestane 30 km per uur en halen bovendien in strijd met de regels fietsers in. Dat stellen de raadsleden Willem Klijn en Dicky Kerkhoff van de PvdA in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De PvdA'ers waren vorige week in Nieuwemeer en kregen van bewoners daar te horen dat de pas aangelegde fietsstraat niet goed functioneert. Auto's moeten namelijk achter fietsers blijven en mogen ook niet harder rijden dan 30 km per uur. In de praktijk houden automobilisten zich daar volgens de Nieuwemeerders niet aan.

Volgens de bewoners is de fietsstraat ook niet goed aangelegd. Ze wijzen erop dat de twee rode fietsstroken worden gescheiden door een middenstrook met straatstenen in plaats van asfalt. "Auto's rijden nu met hun linker wielen over de middenstrook. Dit zorgt voor geluidsoverlast en trillingen in de dijk", zo schrijven Klijn en Kerkhoff aan het college.

Bewoners hebben de politie gevraagd om te handhaven op de dijk, maar die zegt dat er geen sprake is van een officiële fietsstraat. De PvdA-raadsleden willen daarom van het college weten waarom de fietsstraat niet volgens de geldende regels is aangelegd en of het college bereid is dit alsnog op korte termijn te doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie