Nils Eekhoff juicht als hij over de streep gaat bij het WK voor beloften. Na afloop wordt hij gediskwalificeerd.
Nils Eekhoff juicht als hij over de streep gaat bij het WK voor beloften. Na afloop wordt hij gediskwalificeerd. ANP Foto

Nils Eekhoff grijpt naast titel wielertalent van het jaar

21 november 2019 om 08:46 Wielrennen

RIJSENHOUT (ANP) Wielrenner Nils Eekhoff heeft opnieuw naast een mooie prijs gegrepen. De Rijsenhoutse wegrenner was genomineerd voor de Gerrie Knetemann Trofee, maar moest die eer aan de uit Mijdrecht afkomstige Lorena Wiebes laten. 

Eind september beleefde Nils Eekhoff een dag die je niemand gunt. De Rijsenhoutse wielrenner won op indrukwekkende wijze het WK voor beloften na een valpartij, maar moest die titel na een kwartier inleveren op verdenking van stayeren. Een beslissing die tot ontzettend veel ophef leidde in en buiten de wielerwereld, maar Eekhoff kreeg zijn titel er niet meer terug. 

TELEURSTELLING Dat hij de Gerrie Knetemann Trofee niet won, zal vermoedelijk niet zo'n grote teleurstelling zijn geweest. Eekhoff moest deze eretitel aan Lorena Wiebes laten, het wielertalent uit Mijdrecht die dit seizoen niet minder dan vijftien overwinningen boekte. Ze sloot hierdoor het jaar zelfs af als leidster van de wereldranglijst, nog voor Marianne Vos en Annemieke van Vleuten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie