Het jaar loopt ten einde. Welk nieuws haalde dit jaar de headlines?
Het jaar loopt ten einde. Welk nieuws haalde dit jaar de headlines? Archief

Jaaroverzicht: top 10 best bekeken berichten van 2019

30 december 2019 om 16:00 Overig

HAARLEMMERMEER Het jaar 2019 was weer een jaar vol  nieuws, met mooie dingen en ook met minder leuke gebeurtenissen. Zoals altijd houden HCnieuws.nl en Witte Weekblad Nieuw-Vennep dat nieuws voor je bij en vatten we het samen in dit overzicht met de best bekeken verhalen op onze website van dit jaar.

1. Betrapt in Hoofddorp op streetview van google

Sta ik ook google streetview? Vele mensen waren nieuwsgierig naar wie de redactie tegen kwam na een rondje op google streetview in Hoofddorp. Dat leverde dan ook veel bezoekers op.

 foto: Google streetview

2. Overleden persoon Bennebroekerweg betreft suïcide

Weer triest nieuws: in juli werd tijdens maaiwerkzaamheden een stoffelijk overschot gevonden. De overleden persoon had zichzelf van het leven beroofd, van een misdrijf was geen sprake.

 foto: Nieuwsfoto

3. Groep mensen beschoten, verdachte aangehouden

Het 112-nieuws werd dit jaar goed gelezen, al zijn dat vaak trieste of nare berichten. Onlangs nog werd een groep mensen beschoten in Hoofddorp. Ook het recente nieuws van de steekpartij bij de pinautomaat in Toolenburg, waarbij twee 15-jarigen opgepakt werden, leverde vele verontwaardigde reacties op.

 foto: NieuwsFoto / Chris Soellaart

4. Chinees restaurant Golden Paradise Hoofddorp sluit zondag 15 september

De Chinese restaurants verdwijnen langzaam uit het straatbeeld, als we de landelijke cijfers mogen geloven. Het Chinese restaurant Golden Paradise in Hoofddorp sloot dit jaar, na 33 jaar, ook haar deuren na gebrek aan opvolging. Al lijken andere Hoofddorpse restauranteigenaren, na een rondvraag, de toekomst nog best zonnig in te zien. Lees ook: Hoofddorp nog steeds 'chinees-proof' dankzij Jasmin, China Fantasy en Lucky City.

 foto: google

5. Uitslaande brand Zwaanshoek

Begin april was er een zeer grote brand aan de Spieringweg in Zwaanshoek. De Veiligheidsregio Kennemerland riep omwonenden op om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. 

 foto: Laurens Bosch

6. Bekende Youtuber toont nieuw penthouse Nieuw-Vennep

Hij zou zomaar de meest gevolgde inwoner van Nieuw-Vennep kunnen zijn: Youtuber Royalistic. Hij verhuisde dit jaar naar een penthouse in Nieuw-Vennep en liet zijn nieuwe stulpje aan al zijn volgers zien. Zijn populariteit onder jongeren is groot, dat was ook te zien toen de bekende vlogger in juli zijn boek kwam signeren in De Sympfonie. Daarmee is hij op plek 7 terug te vinden.

 foto: Jonna Berg

7. Moord in bibliotheek in Hoofddorp

Dat een kop soms kan misleiden, dat bleek wel uit dit verhaal. Gelukkig was het geen échte moord, wel een moordspel. Het trok vele nieuwsgierige sitebezoekers. We vinden het dan ook niet gek dat kaartjes voor dit spel compleet uitverkocht waren.

 foto: pr

8. Marc Bokhorst opent viswinkel De Symfonie

Mensen zijn erg geïnteresseerd in welke winkels komen en gaan. Dat zien we ook terug in de bezoekcijfers op de site. Dat toont de komst van een viswinkel in Nieuw-Vennep ook aan. Elke Venneper is inmiddels wel op de hoogte dat De Sympfonie een viswinkel rijker is, dankzij dit verhaal in het Witte Weekblad Nieuw-Vennep.

 foto: Frans Tol

9. Vijftig bewoners Hoofddorp bij Linda de Mol op Miljoenenjacht

Begin september waren vijftig Hoofddorpers te gast in Linda de Mol's Miljoenenjacht. Ze gingen helaas zonder prijzen weer naar huis. Wel kon de aankondiging op veel aandacht rekenen. Vorig jaar waren de Nieuw-Vennepers succesvoller in hetzelfde programma. Toen ging Carla met 40.000 euro naar huis en werden er nog diverse andere mooie prijzen verdeeld.

 foto: ANP | Robert Vos

10. Flinke schade aan auto door valetparkingdienst

Afgelopen zomer ging Haarlemmermeer gebukt onder de perikelen van valetparking. Onder meer bedrijventerreinen rondom Schiphol hadden last van malafide valetparkingbedrijven. De komst van diverse bonafide aanbieders bracht de branche in een kwaad daglicht.

 foto: Eric van Lieshout

Het team van het HCnieuws.nl en Witte Weekblad Nieuw-Vennep wenst u een fijne jaarwisseling en een goed 2020!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie