Gebiedsmanager uit Haarlem, Menno Evers bedankt de aftredende bestuursleden voor hun inzet.
Gebiedsmanager uit Haarlem, Menno Evers bedankt de aftredende bestuursleden voor hun inzet. Henk van Ommen

Verdeeldheid blijft in Spaarndam

3 februari 2020 om 09:49 Overig

SPAARNDAM Tijdens de openbare dorpsraadvergadering in Spaarndam, bleken de verschillen in inzicht over het functioneren van de Dorpsraad alleen maar sterker te zijn geworden. Voorstanders waren vol lof over de aftredende dorpsraadleden en heel kritisch over de oppositie die de laatste tijd gevoerd werd. Tegenstanders hielden zich opvallend stil tijdens de vergadering.

Al geruime tijd worden de openbare vergaderingen van de Dorpsraad Spaarndam via livestream uitgezonden. Ook deze keer stond de apparatuur klaar, echter het bestuur had bezwaar tegen de uitzending om privacy redenen. Een aantal van de ruim 100 belangstellenden in het Dorpscentrum Spaarndam omzeilden dit bezwaar door zelf via hun telefoon voor een livestream verbinding te zorgen. Bovendien werden via Facebook de actuele ontwikkelingen vermeld.

De vergadering kende eigenlijk, gezien de voorgeschiedenis een vreemd verloop. Het oude bestuur bracht de belangstellenden op de hoogte van de ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Dit ging om onderwerpen als Schiphol, de verkeersproblematiek in en rond Spaarndam en de ontwikkelingen rond het recreatieschap.

WISSELING Aan het einde van de vergadering vond de bestuurswisseling plaats. Een aantal belangstellenden bedankten de beide aftredende leden Jolijt de Jongh en Rik Stapel voor hun inzet in de afgelopen jaren. Opvallend was dat de meeste van deze sprekers inwoners zijn van Spaarndam-West. Bijzonder hierbij was de toespraak van een welbespraakte oud onderwijzer van de Spaarneschool. Daarin deed hij juist wat hij de oppositie verweet, namelijk een nogal eenzijdig beeld schetsen. Tenslotte gaf de aftredende voorzitter Jolijt de Jongh per acclamatie de voorzittershamers aan het langst zittende bestuurslid Coen de Graaf.

Normaal gesproken wordt een nieuw gekozen bestuurslid, Jacques Hendriks, uitgenodigd aan de bestuurstafel en in de gelegenheid gesteld om iets te zeggen. Dat gebeurde in dit geval niet, wat een behoorlijk aantal belangstellenden toch als storend ervaarden. Omdat het bestuur met vier leden onder het statutaire minimum aantal leden is gekomen, is de eerste taak van het bestuur om versterking te zoeken.

Henk van Ommeren

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie