Afbeelding
Eigen Foto

Nog geen coronabesmetting in Haarlemmermeer

7 maart 2020 om 17:56 Overig

HAARLEMMERMEER In Haarlemmermeer is nog geen coronabesmetting vastgesteld. Dat heeft burgemeester Marianne Schuurmans donderdag gezegd tijdens de raadsvergadering na mondelinge vragen van raadslid Michel van Dijk (Forza!)

Het raadslid vroeg de burgemeester om een geregelde update van de laatste ontwikkelingen over het coronavirus en welke noodscenario's er zijn als het virus zich veelvuldig doet gelden. Schuurmans zei daarop dat zij de gemeenteraad tijdens elke raadsvergadering op de hoogte zal brengen van de laatste ontwikkelingen. De coördinatie van de bestrijding is en blijft echter in handen van de minister voor Medische Zorg, Bruno Bruins (VVD).

Van Dijk vroeg zich verder af of ouders hun kinderen zomaar van school mogen houden als ze bang zijn voor besmetting. Ook was het raadslid benieuwd of er voldoende testmateriaal beschikbaar is.

De burgemeester zei daarop dat kinderen alleen thuis mogen blijven als de huisarts en de GGD daarvoor toestemming hebben gegeven. Ouders mogen niet zelf die beslissing nemen, aldus Schuurmans.

Afgelopen week kwam Haarlemmermeer landelijk in het nieuws door een speciale opvang bij de brandweer in Hoofddorp. Het bleek om een reiziger van Schiphol te gaan, van wie moest worden vastgesteld of die besmet was met coronavirus.

Volgens burgemeester Schuurmans is de persoon niet opgevangen in een container, zoals is vermeld, maar in een tiny house, waarvan er twee bij de brandweerkazerne zijn geplaatst. De burgemeester zei dat zo'n tijdelijke woonvoorziening van alle gemakken is voorzien, inclusief tv en internet.

Overigens is de bewuste persoon alweer verplaatst naar een grotere opvang in de regio. De Veiligheidsregio Kennemerland heeft op verzoek van minister Bruins twintig plekken beschikbaar waar mogelijke coronapatiënten tijdelijk kunnen verblijven.

Fractievoorzitter Maaike Ballieux van GroenLinks zei niets liever te willen dan te voorkomen dat er paniek wordt gezaaid. Zij pleitte er daarom voor het vertrouwen te behouden en de rust te bewaren. Burgemeester Schuurmans was het daar helemaal mee eens. Ook raadslid Van Dijk vond dat we corona niet groter moeten maken dan ie is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie