Burgemeester Marianne Schuurmans.
Burgemeester Marianne Schuurmans. Jan Aukus | Archief

Paasweekend in Haarlemmermeer rustig verlopen volgens burgemeester Schuurmans

14 april 2020 om 13:20 Corona

HAARLEMMERMEER Burgemeester Marianne Schuurmans heeft op Twitter laten weten dat het paasweekend in Haarlemmermeer volgens haar rustig is verlopen. "Er waren slechts 33 waarschuwingen en 78 bekeuringen nodig. Inwoners, bedankt!", zo schrijft ze in een tweet. Ook bedankt ze in het bericht de politie Haarlemmermeer en de handhavers van de gemeente. 

De gemeente had vrijdag al extra maatregelen aangekondigd om mensen ook tijdens het paasweekend, waarin mooi weer werd aangekondigd, zoveel mogelijk thuis te laten blijven. Die maatregelen lijken effect te hebben gehad. 

Zo werd de spottersplaats langs de Polderbaan afgesloten, alleen bewoners en landbouwvoertuigen werden hier doorgelaten. Er werd extra gecontroleerd door politie en gemeentelijke handhavers bij en in het Haarlemmermeerse Bos, de Toolenburgerplas en andere recreatieve plekken.

Ook in de regio werden er extra maatregelen getroffen. Om drukte bij de bloemenvelden te voorkomen, werden verschillende lokale wegen in de Bollenstreek afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en wielrenners. Gemotoriseerd verkeer werd geweerd op de belangrijke toegangswegen naar Zandvoort, Bloemendaal en Vogelenzang. De grote parkeerplaatsen aan zee werden afgesloten. En het werd afgeraden om grote parken, zoals het Nationaal Park Zuid Kennemerland, te bezoeken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie