Afbeelding
Van Kalmthout

Van Kalmthout zesde op Gateway

30 augustus 2020 om 10:33 Overig

HOOFDDORP Rinus van Kalmthout is als zesde geëindigd in de eerste van twee IndyCar-races op Worldwide Technology Raceway. De openingsfase van de eerste race op Gateway verliep chaotisch. De start van de race werd afgebroken nadat meerdere coureurs spinden en elkaar raakten. 

Na de stops nam O’Ward de leiding over van Power, die op P3 ook Dixon voor zich moest dulden. Van Kalmthout was intussen opgeklommen naar de zesde positie door een vroege pitstop te maken. De Nederlander van Ed Carpenter Racing was in ronde 98 de eerste van de voorste groep die zijn tweede stop maakte, een voorbeeld dat Power en Newgarden zouden volgen. Toen de regen in ronde 108 begon te vallen, bleek dat uiteindelijk niet de juiste keuze te zijn. De race werd kortstondig stilgelegd en de mannen die nog niet gestopt hadden kwamen hierdoor ruimschoots voor deze groep terug op de baan toen zij tijdens de neutralisatie na de rode vlag hun stop maakten.

De laatste ronde pitstops werd tussen de 150ste en 175ste ronde afgewerkt. Van Kalmthout bekroonde een prima race, met onder meer dertien inhaalacties, met de zesde positie en de klassering als beste rookie. 

Vanavond, zondag 30 augustus, komen de IndyCar-coureurs voor de tweede keer in actie op Gateway. Die race begint om 21.30 uur Nederlandse tijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie