Afbeelding
Pixabay

Wachttijden coronatest Haarlemmermeer verleden tijd

10 november 2020 om 08:20 Corona

Van 12 augustus tot 12 september had Schiphol ook al een teststraat. Maar die werd weggehaald omdat de resultaten tegenvielen. Ook was het niet bijzonder druk. Nu worden de zaken beter aangepakt en gaat het om een XL-testlocatie, mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen GGD Kennemerland, Schiphol, twee ministeries, gemeente Haarlemmermeer, VNO NCW en GGD GHOR Nederland.

HAARLEMMERMEER GGD Kennemerland opent deze maand op P4 op Amsterdam Airport Schiphol een XL teststraat. Hiermee is uitbreiding van de beschikbare  testcapaciteit verder uitgebreid. Mensen met vermoedens op corona kunnen steeds makkelijker terecht. Overal zijn de wachttijden weg.

De teststraat zal er qua opzet anders uitzien dan de reguliere teststraten in de regio. Bij de opzet van deze teststraat maakt GGD Kennemerland gebruik van de ervaringen die met de andere teststraten zijn opgedaan. Op de XL teststraat wordt gebruik gemaakt van de beschikbare sneltesten.

De uitbreiding is opvallend, want afgelopen week zijn er in de regio Kennemerland 7.580 tests uitgevoerd, opnieuw een daling ten opzichte van de week ervoor. Van de geteste personen was 15,16 procent positief. GGD Kennemerland benadrukt dat het belangrijk is dat inwoners zich ook bij milde klachten laten testen. Er is voldoende testcapaciteit en de doorlooptijd tot de uitslag is sterk teruggelopen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie