Prima eerste helft levert Overbos niets op

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Overbos - Terrasvogels 0-5 (0-1)

Gele kaart: Iron van de Waerden

“We krijgen veel doelpunten tegen, daarom hebben we getraind op 4-5-1 waarbij we er snel via de flanken moeten uitkomen bij balbezit”, vertelde Rory Roubos. “De eerste helft hebben we goed gedisciplineerd en vanuit de taak gespeeld. Ook vandaag weer hadden we in de eerste tien minuten op voorsprong moeten komen. Dat lukte niet en ook in het vervolg van de eerste helft werd ons goede spel niet beloond. Heel ongelukkig liepen we op slag van rust tegen een onverdiende achterstand aan. Al vrij snel na rust kregen we uit een corner via een klutsbal de 2-0 om onze oren. Dan is er nog steeds wat mogelijk maar toen wij een honderd procent kans op de aansluitingstreffer naast schoten, werd het uit de tegenaanval meteen 3-0. Toen was het gebeurd, de koppies gingen hangen en Terrasvogels kon nog uitlopen tot 0-5. Dit systeem verdient voortzetting, dat is de eerste helft wel gebleken. Als onze spits in het vervolg iets vaker de bal kaatst, dan levert dat in de volgende wedstrijden gegarandeerd wel succes op.”