Toeristenbelasting voor hotelsector dit jaar lager

26 maart 2009 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Hotels hoeven dit jaar minder toeristenbelasting te betalen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. De beslissing de regeling te versoepelen is genomen om de hotelbranche tegemoet te komen in deze economisch moeilijke periode.

De hotels drongen eerder deze maand in een brandbrief aan het college aan op verlaging van de toeristenbelasting. Volgens de hotels komen er door de financiële crisis aanzienlijk minder bezoekers en staat daardoor de omzet in de sector enorm onder druk.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt de hoogte van de aanslag normaal gesproken berekend op grond van het aantal bezette bedden in het voorafgaande jaar. Besloten is om dat aantal met 25 procent te verminderen, omdat duidelijk is dat dit jaar veel minder hotelbedden worden bezet dan vorig jaar. De zegsman benadrukt dat dit niet betekent dat het tarief wordt verlaagd. Dat blijft zes procent. De hotelsector vindt dit percentage in vergelijking met andere gemeenten veel te hoog.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie