Afbeelding
Eigen foto

Ona is mooie uitdaging voor nieuw baasje

30 december 2020 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Welke liefhebber mag de dierenbescherming voorstellen aan Ona? Een vriendelijk Rottweiler teefje van 2,5 jaar jong. Ona is vanwege privé omstandigheden van de eigenaar in de opvang terecht gekomen.

“Ona is een zeer slimme en leergierige dame welke staat te springen om nieuwe dingen te leren”, aldus de medewerkster van SDO. “Ona mag dan wel een volwassen hond zijn maar haar voorkomen doet ons denken aan een onstuimige jonge pup met de kracht van een volwassen hond. Een mooie uitdaging voor een nieuwe eigenaar om Ona te laten ontwikkelen tot een evenwichtige stabiele hond. Alle ingrediënten hiervoor zijn bij haar in ieder geval aanwezig.”

Om Ona tot zo een evenwichtige hond te laten ontwikkelen is het van belang dat de een nieuwe eigenaar met geduld en consistentie haar begeleid in situaties waarin zijn fysiek gestuurd en gehanteerd moet worden bij bijvoorbeeld een dierenarts. In haar vroegere huishouden heeft Ona laten zien dat in dergelijke situaties spanning kon ontstaan. “Wij verwachten van een nieuwe eigenaar dat hij/zij begrijpt dat deze handelingen voor haar leuk gemaakt moeten worden zodat zij in de toekomst een dierenartsbezoek zonder al te veel stress ervaart.”

“Wij zijn voor Ona op zoek naar een rustige eigenaar die creatief genoeg is om op een positieve manier ongewenste gedragingen (zoals bij over enthousiasme in de riem bijten) om te buigen naar gewenst gedrag. Rustig, duidelijk, consequentheid en creatief positief is het juiste recept voor Ona haar proces in ontwikkeling.”

Ona kan als enige hond geplaatst worden, maar een huishouden met een andere stabiele reu sluiten de medewerkers van SDO ook zeker niet uit in deze. “Ona is een hond wie graag haar mensen in haar buurt heeft. Wij verwachten dat ona na een redelijke gewenningsperiode in alle redelijkheid opgebouwd kan worden in het alleen thuis blijven. Omdat Ona laat zien dat ze daar wel moeite mee kan hebben heeft een eigenaar (of eigenaren) met veel tijd (zonder al te veel werkdruk) voor ons de voorkeur.” 

Net als het voltallige personeel in de opvang gevallen voor de schoonheid van Ona? Kunt u zich vinden in haar behoeften en haar omschreven profiel? Heeft u nog zin een ronde hondenschool om het beste uit Ona te halen? “Dan ontvangen wij graag via sdo@dierenbescherming.nl een mail met motivatie en daarbij uw woon- en werksituatie en wellicht maakt u dan snel kennis met Ona in levende lijve.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie