Grondtransacties blijven gemeenteraad beroeren

31 maart 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Grondtransacties uit het verleden blijven voor politieke beroering zorgen in de gemeenteraad. Dat bleek vorige week tijdens het Vragenuur in de raad, waarbij enkele fracties terugkwamen op het inmiddels roemruchte interview met de wethouders Bezuijen, Van Dijk en Nobel in de Hoofddorpse Courant van 17 februari.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! beet het spits af met de vraag welke locatie het college nu eigenlijk heeft aangeboden aan ondernemer Rinus Beusenberg voor het vestigen van zijn erotisch uitgaanscentrum City4Love. Wethouder Michel Bezuijen antwoordde daarop de locatie Spoorlaan.

Dat wekte alom verwarring, omdat de wethouder eerder die week tijdens een persbijeenkomst nog over de Bennebroekerweg had gesproken. Naderhand legde hij buiten de raadsvergadering uit dat het om dezelfde locatie gaat: op de plek waar het saunacomplex Thermen Holiday is gepland.

Toen raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer zich met de zaak ging bemoeien, sloeg de vlam in de pan. Fractievoorzitters Tom Horn (PvdA) en Henk Kuipers (VVD) vonden dat Beusenberg niet het woord mocht voeren over zijn privébelangen. Dat vond burgemeester Theo Weterings ook, maar toch gaf hij het raadslid opvallend veel ruimte om zijn zaak te bepleiten.

Na deze botsing was het de beurt aan HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens, die het college aan de tand wilde voelen over het veelbesproken onderzoek naar grondtransacties. Michel Bezuijen heeft in de HC én in de raad gezegd dat dit onderzoek is afgerond, maar volgens haar is het college daar later weer op teruggekomen. De wethouder reageerde vol ergernis op alle commotie. Volgens hem is hier en daar ten onrechte gesteld dat het college leugens heeft verkondigd.

Bezuijen herhaalde zijn standpunt dat er in eerste instantie geen strafbare feiten of onregelmatigheden zijn geconstateerd bij drie onderzochte locaties en dat het onderzoek daarna is gestopt. Hij sprak uit dat de discussie wat hem betreft nu gesloten is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie