Overbos kan sterk Castricum lang bijbenen

15 september 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - “Ja, eh, ik denk dat we vandaag zijn geconfronteerd met een inkijkje wat ons nog allemaal staat te doen om in de top van de tweede klasse terecht te kunnen komen”, analyseerde Marcel Schenk de uiteindelijke 0-4 van Overbos thuis tegen Castricum. “We hebben het heel lang volgehouden, tot de 75e minuut stond het nog maar 0-1. Vlak voor rust kwam Castricum op voorsprong, het was jammer dat we de rust niet met 0-0 of 1-1 hebben gehaald. Wij creëerden zelf ook een aantal mogelijkheden. Tactisch stond het goed, in eerste instantie slaagde Carlo Hopman er goed in de opbouw van Castricum te ontregelen. Dat ging prima, we dwongen Castricum tot het spelen van de lange bal. Maar al vroeg in de wedstrijd viel Carlo uit. Damian Baranowski, die tot man van de wedstrijd werd gekozen, had het heel lastig tegen de linksbuiten die steeds goed naar binnen kwam. De rugdekking van Jaap de Groot was niet altijd afdoende, maar pas bij de vierde doelpoging vlak voor rust werd het 0-1. Door een paar wissels en de nodige omzettingen moesten we na rust inleveren op voetballend vermogen op het middenveld. Castricum is fysiek sterker dan wij en vooral ook slimmer. Vooral op het middenveld moeten we beter weten waarmee we bezig zijn. Als ik zie hoe gedreven er wordt getraind dan heb ik er het volste vertrouwen in. De komende wedstrijden ontmoeten we tegenstanders waar we punten van moeten kunnen pakken.”