Kanosport: Kanopoloërs kv Waterwolf derde op NK in Groningen

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het kanopoloteam van kanovereniging Waterwolf uit Hoofddorp heeft voor het eerst in haar historie een podiumplaats behaald op het NK. In de derde klasse werd na het peddelen van 16 wedstrijden een derde plaats behaald. Alleen de teams uit Venlo en Vinkeveen moesten de Hoofddorpers voor zich dulden.

Jacinta Peerlkamp-Steltenpool: ,,Afgelopen weekend werden in Groningen de laatste vijf wedstrijden gespeeld. De Hoofddorpers waren sterk begonnen met een nipte en gelukkige winst tegen Venlo en het team uit Losser. Tegen Vinkeveen werd een spannende wedstrijd gespeeld die uiteindelijk in een 5-3 verlies voor de Hoofddorpers eindigde. De volgende wedstrijd won Enschede onverwacht en verrassend makkelijk van de Hoofddorpse formatie, waardoor onnodig puntenverlies werd geleden.

Daardoor moest de laatste wedstrijd tegen Groningen gewonnen worden om zeker te zijn van een podiumplaats. De Hoofddorpers gingen fel van start en wisten de hele wedstrijd de bal in een hoog tempo rond te spelen. De Groningers hadden hier geen passend antwoord op en verloren de wedstrijd met 2-4.

Kanopolo als snelle balsport

Kanopolo is een snelle balsport die lijkt op waterpolo maar wordt gespeeld in korte kano's. De doeltjes hangen 2 meter boven het water waardoor de keeper met z'n peddel de ballen moet tegenhouden. Scoren mag wel zowel met de hand als met de peddel. Topscorer van Waterwolf is de nog jonge Youri Hollander, die samen met Wouter van Breukelen tijdens het NK heeft laten zien zich prima staande te kunnen houden in de seniorenklasse.

Youri: 'Kanopolo is een leuke sport, het liefst speel ik alle wedstrijden van begin tot eind mee. Ik wissel alleen als het moet, gelukkig is dat bijna nooit.' Wouter: 'We trainen vlakbij het pannenkoekenpaviljoen, nu gaan we hard aan de slag voor volgend jaar. Dan willen we winnen maar daarvoor moeten we nog wel beter worden. Ook nieuwe spelers erbij zou helpen, want nu hebben we maar één team waardoor we vaak met te weinig zijn voor een partijtje tijdens de training. En we hopen dat er geen ijs komt, want dan kunnen we niet kanoën deze winter.'

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie