Jack Bruin gewestelijk kampioen

10 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Jack Bruin, biljarter van biljartvereniging De Krim uit Nieuw-Vennep, heeft de titel 4e klasse libre voor zich opgeëist. Na een prima begin afgelopen vrijdag met overwinningen in 21 en 28 beurten, legde hij beslag op de 1e plaats. Ook zaterdag wist hij 2 van zijn 3 partijen in winst om te zetten. Hierdoor kwam hij met 8 punten en een gemiddelde van 1.96 alleen aan de leiding. Zijn achtervolgers konden met 6 punten en een veel lager gemiddelde slechts hopen op een slechte laatste dag van Bruin.

Even leek zondag de voorlaatste partij op een debacle uit te lopen. Gelukkig zag Bruin in de 39e beurt kans om de partij met een serie van 6 alsnog winnend af te sluiten. Zijn tegenstander kwam slechts 2 caramboles te kort. Na winst in, 23 beurten, in de laatste ronde mocht Bruin zich als gewestelijk kampioen laten huldigen.

Door deze prestatie mag hij in januari deelnemen aan het Nederlands kampioenschap 4e klasse libre. Ook wist Bruin boven de moyennegrens van de 4e klasse te blijven waardoor hij promoveerde naar de 3e klasse.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie