Herdenkings- bijeenkomsten zondag 4 mei

29 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER - Op zondag 4 mei vindt de traditionele Dodenherdenking plaats. In verschillende dorpen en kernen in onze polder vinden er ceremonies plaats. Onderstaand een overzicht.

Badhoevedorp en Lijnden

15.00 uur: Herdenkingsbijeenkomst in de aula van 'De Meerwende', Kamerlingh Onneslaan 131. Persoonlijke verhalen van mevrouw Jo Hagedoorn-van Daalen en mevrouw Annie Lucke-Stolwijk. Aansluitend is er om 16.30 uur korte plechtigheid bij de vlag voor het tehuis.

19.00 uur: Herdenkingsdienst Pelgrimskerk Havikstraat, door de Raad van Kerken.

19.45 uur: Herdenking bij monument aan de Snipstraat. Welkom door de heer Biemond, lid 4 mei Comité Badhoevedorp en Lijnden. Spreker is dominee Ruben van Zwieten, predikant/directeur Stichting Zingeving Zuidas. Mevrouw Anneke van der Helm, fractievoorzitter CDVP, legt namens de gemeente een krans.

Buitenkaag

19.30 uur: Stille tocht vanuit dorpshuis De Ontmoeting, Hoofdweg 2036 naar het monument. Mevrouw Denise Abbas, fractievoorzitter D66, spreekt namens de gemeente. Aansluitend gezamenlijke kranslegging met een vertegenwoordiger van de gemeente Kaag en Braassem.

Cruquius

19.30 uur: Dorpshuis Oude Fort, Oude Spaarneweg 57. Burgemeester Theo Weterings spreekt namens de gemeente.

Hoofddorp

19.15 uur: Herdenkingsbijeenkomst in de Burgerzaal van het raadhuis. Mevrouw Mieke Booij, raadslid PvdA, tevens vicevoorzitter van de raad, spreekt namens de gemeente.

20.00 uur: Kranslegging bij het monument aan de Nieuweweg hoek Melis Spaansweg.

20.30-21.30 uur: Bevrijdingsconcert in de Burgerzaal van het raadhuis

Nieuw-Vennep

19.00 uur: Gezamenlijke overdenkingsdienst in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, Zuiderdreef 3. Rond 20.00 uur Kranslegging aan de Zuiderdreef, nabij de kinderboerderij. De heer Tom Horn, wethouder PvdA, spreekt namens de gemeente.

Rijsenhout

19.40 uur: Bijeenkomst bij het monument op de Leimuiderdijk. Mevrouw Els Berk, raadslid GroenLinks, spreekt namens de gemeente.

Vijfhuizen

19.30 uur: Bijeenkomst in het Dorpshuis d'Ouwe Waterwolf, Kromme Spieringweg 436. De heer Henk Kuipers, fractievoorzitter VVD, spreekt namens de gemeente.

Weteringbrug

19.15 uur: bijeenkomst in dorpshuis De Kern, Lisserweg 1A. De heer John Nederstigt, wethouder D66, spreekt namens de gemeente.

Zwanenburg-Halfweg

19.00 uur: Bijeenkomst in de PKN Kerk, Wilhelminastraat/Julianastraat te Halfweg

De heer Adama Elzakalai, wethouder VVD, spreekt namens de gemeente.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie