Art2Rescue op Winterland

29 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Winterland Hoofddorp biedt dit jaar wel aan een heel bijzondere activiteit onderdak: Art2Rescue. Een initiatief van 8 personen (6 raadsleden, 1 vertegenwoordiger van de Voedselbank en 1 lid van de participatiegroep) met als doel allerlei activiteiten te organiseren voor het goede doel, in dit geval de Voedselbank Haarlemmermeer. Hun nieuwste actie: kunst verkopen tijdens Winterland. Woordvoerder is Mieke Booij van de in dit voorjaar opgerichte initiatiefgroep Voedsel & Meer.

"Iedereen heeft wel een schilderij, beeldje of vaas in huis waarvan men zegt dat het eigenlijk niet meer past bij het interieur. Wie bieden die mensen de gelegenheid hun kunstwerk naar Winterland te brengen waar het dan tentoongesteld wordt. Vervolgens zijn er drie kijk- en biedweekenden waar bezoekers zo'n kunstwerk kunnen kopen. Het ter beschikking stellen van de kunst is gratis, dus elke euro die een kunstwerk opbrengt kan voor 100 procent naar de Voedselbank."

Voor het bepalen van de juiste waarde kan de inbrenger suggesties doen ('ik heb het voor zoveel gekocht') en help ArtChoices uit Hoofddorp een handje.

De actie start donderdagavond, tijdens de officiële opening van Winterland en loopt t/m zondag 21 december. Die zondag is de slotdag en wordt bekendgemaakt wat Art2Rescue heeft opgebracht.

De andere kijk/biedweekenden zijn 6/7 december, 13/14 december en 20/21 december.

Voor meer informatie: www.art2rescue.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie