Een echt leef-huis, maar zonder grasmaaier…

9 november 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Het Huis van de Week staat in de relatief onbekende wijk Bleesland in Hoofddorp. De oorzaak van deze anonimiteit heeft natuurlijk een reden. Het is hier bijzonder plezierig wonen en dus worden er niet vaak huizen te koop aangeboden. Jolanda en Hans hebben onlangs wel de knoop doorgehakt en hun huis aan Stormvloed 26 te koop gezet. Het is een vrijstaand huis in een autoluwe wijk met veel groen en speelruimte voor kinderen. Op wandelafstand ligt het Haarlemmermeerse bos en niet al te ver weg zijn (basis)scholen en winkels.

"Het is echt een leef-huis", vertelt Hans. "Een huis voor een groot gezin. Eind jaren '90 zijn wij bij toeval in deze wijk komen wonen, op slechts 300 meter afstand. We kwamen uit het buitenland en dat huis was direct beschikbaar. Al snel bleek dit een ideale wijk om kinderen groot te brengen. Rustig, bijna net zo goed geïsoleerd als de woningen, want als je hier niet woont kom je hier ook niet zo snel. We woonden er heerlijk, maar het werd op een gegeven moment een beetje te klein. Toen dit huis te koop kwam hoefden we niet lang na te denken. Het is een heerlijk leef-huis met heel veel volume en ruimte en een creatieve indeling."

Inderdaad, de indeling is bijzonder. Er is een ruime woonkamer met een grote schuifpui naar de tuin. Een beetje 'om de hoek' is de woonkeuken, vanuit de kamer niet te zien. Het is een luxe keuken met het werkblad en een tafel van graniet. Heel praktisch is de verlaagde 5 pits gaskookplaat. Ook in de keuken is een deur naar de tuin. "En daar zit je 's ochtends vroeg al heerlijk in de zon", vertelt Jolanda. "De tuin heeft een gunstige ligging, er is eigenlijk altijd zon. En natuurlijk ook schaduw. We hebben niet van die groene vingers en we zijn vaak weg. Dat zie je aan de tuin, deze is grotendeels bestraat, maar daardoor wel onderhoudsarm. De nieuwe eigenaar krijgt dus geen grasmaaier cadeau..."

Terug naar de woning. Op de eerste verdieping is een grote slaapkamer met kleed/dress hoek en toegang tot het dakterras. Verder zijn er nog twee slaapkamers, een ruime badkamer met ligbad en een douchehoek en een aparte afgescheiden hoek met het toilet en de wasmachine-/drogeropstelling. Op de tweede verdieping zijn nog eens twee (slaap)kamers waarvan die aan de voorzijde beschikt over een dakkapel aan de zijkant.

"Er zijn genoeg kamers om iedereen ook zijn persoonlijke ruimte te geven", gaat Hans verder. "Nu de kinderen zijn uitgevlogen willen wij dit huis inruilen voor een woning die wat meer is aangepast aan onze tegenwoordige wensen. Want wat moeten wij met 5 slaapkamers? Wel willen wel graag weer in de buurt blijven, want we zouden nooit meer ergens anders willen wonen. De wijk is ooit opgezet als energiewijk, het zijn allemaal goed geïsoleerde huizen. Wij hebben 18 zonnepanelen op het dak en die leveren meer op dan we verbruiken. We hebben energielabel A en dat is voor zo'n groot huis best bijzonder. Maar de wijk is echt leuk, met een brede schakering aan woningen en bewoners. Die variatie maakt dat in deze wijk alle leeftijdscategorieën ruim zijn vertegenwoordigd en het dus altijd wel een beetje levendig is. Je treft hier ook de nodige speelterreintjes en buitenruimte aan. Er is een heuse openbare tennisbaan, voetbalveld en ander sportveldjes. Maar ook de sociale controle is hier groot. Er is buurtpreventie en we krijgen een sms-je als er iets vreemds is in de wijk. Het is hier echt prima wonen, een gezellige buurt, een duurzaam huis met ontzettend veel ruimte. Maar voor ons een maatje te groot."

Voor meer informatie:

www.meermakelaars.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie