'De Weeren lijkt De Liede wel'

12 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Frans Witteman

ZWANENBURG Naast zorgen over de ontwikkelingen op het Sugar City-terrein zijn er bij de ondernemingsvereniging ook grote zorgen over de ontwikkelingen op bedrijventerrein De Weeren. "Het wordt daar zo langzamerhand een tweede De Liede."

In zijn toespraak tijdens de druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en omstreken laat voorzitter Paul Kok weten dat van een bedrijventerrein nog nauwelijks sprake is. "De Weerenweg is een autoboulevard geworden. Niet Audi's en BMW's bepalen het straatbeeld, maar schadeherstelbedrijven, louche APK-stations en tweede hands auto's. Deze bedrijven houden zich aan God noch gebod. Overal staan auto's en wrakken, met of zonder kenteken. Vaak gewoon op de openbare weg. Gehandhaafd wordt er niet."

De ondernemingsvereniging ziet het gebied verpauperen. "Met als gevolg dat ondernemingen vertrekken omdat zij zich er niet meer thuis voelen. De verhuurprijzen staan onder druk en zijn gedaald en daardoor is de bereidheid om te investeren in onroerend goed tot het nulpunt gedaald." Kok en de zijnen zien De Weeren afglijden naar een tweede De Liede.

Niet alleen het gebrek aan handhaving is volgens Kok oorzaak van de ontwikkelingen. "Ook het vigerende bestemmingsplan is er debet aan. Vestigingsvergunningen aan kwalitatief hoogwaardige bedrijven worden vaak geweigerd terwijl ieder autobedrijf probleemloos kan beginnen." Paul Kok zegt het in restaurant Saffier nog maar eens: "Onze klachten zijn genoegzaam bekend bij het college, maar er wordt niet echt actie ondernomen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie