Nieuwe training 'eigen' AED dorpshuis De Meerkoet

14 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

LISSERBROEK Veertien bewoners van Lisserbroek hebben de eerste gezamenlijke training gevolgd over het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) die in een buitenkast bij het dorpshuis De Meerkoet hangt. Een volgende mogelijkheid om getraind te worden in een juiste toepassing van de AED is op 13 december.

De directeur van Maatvast Maarten Askamp was bij de eerste training van de firma Intertraining en bedankte de vrijwilligers voor hun inzet en betrokkenheid. "Ik hoop dat we de AED nooit zullen hoeven te gebruiken. Maar indien het toch nodig is, dan staan er burgerhulpverleners klaar om ondersteuning te bieden."

Deze hulpverleners hebben tijdens de eerste bijeenkomst geleerd hoe te handelen in geval van een hartstilstand. Zij kregen tevens uitleg over de werking van de AED die bij de ingang van De Meerkoet is geplaatst. De AED buitenkast kon worden geplaatst door een samenwerking tussen de gemeente Haarlemmermeer en Stichting Maatvast. Laatstgenoemde stelt de AED beschikbaar.

Op 13 december volgt nog een tweede mogelijkheid om een AED-training te volgen. Deze vindt plaats van 19 tot 22 uur en dient jaarlijks te worden herhaald. Aanmelden kan via Cok van Beek via (0252) 41 34 57 of meerkoet@maatvast.nl.

De doormelding van noodgevallen wordt gedaan via www.hartveiligwonen.nl. Een dorpsbewoner ontvangt dan een bericht op zijn of haar mobiele telefoon met het verzoek om de AED op te halen. Hierbij ontvangt de bewoner een code om de AED uit de kast te nemen en het adres waarvoor de melding is gedaan. De AED mag gebruikt worden door bewoners die beschikken over een EHBO- of bedrijfshulpverleningscertificaat en die ook getraind zijn in het gebruik van de AED. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden bij www.hartveiligwonen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie