DIOS ziet Warmunda toch nog voorbij komen

30 oktober 2017 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP De doelstellingen voorafgaand aan deze wedstrijd waren duidelijk. DIOS zou deze zondag het thuispubliek aangenaam verrassen met een thuisoverwinning. De mannen van Warmunda moesten aan hun trainer laten zien dat ze wel degelijk inzet wilden tonen.

Het leverde zondagmiddag op het hoofdveld aan de Dotterbloemstraat een snel op en neer gaande wedstrijd op die nog het meest een gelijkspel had verdiend. Het werd het echter niet. Want na een prachtig schot van Jesse van Wees in de kruising, volgden aan de andere kant twee gelukkige voorzetten die met het hoofd tot doelpunt werden verlengd. Eindstand derhalve 1-2 en weer geen thuisoverwinning voor DIOS dat haar punten verzamelt in uitwedstrijden.

Trainer Dave Lange keek er naar, gaf aanwijzingen, wisselde en liet de mannen zelfs nog een slotoffensief inzetten, maar moest na ruim 90 minuten toegeven dat Warmunda het spel slim gespeeld had. "Vooral in de tweede helft hadden ze een prima antwoord gevonden op ons aanvallend spel en konden wij nog nauwelijks kansen creëren. En als je 2-1 dan niet doorgaat wegens buitenspel, dan loop je tegen dit soort wedstrijden op. Jammer, want er werd goed gevoetbald. Er was inzet, er was soms snelheid, we hebben eigenlijk niets weggegeven. Behalve die twee kopballend dan."

Door het verlies staat DIOS nu 6e met 9 uit 6. Volgende week is de uitwedstrijd tegen WVC dat 7e staat met 7 uit 4. Warmunda is naar de 5e plaats geschoven, ook met 9 uit 6.