Postadres: Vliehors 96, 2134 XN Hoofddorp

Voor vragen, opmerkingen of achtergrondinformatie is het te allen tijde mogelijk om contact met mij op te nemen op telefoonnummer 06 243 22 0 44. Indien ik niet direct bereikbaar ben is het ook mogelijk om een bericht in te spreken of om een e-mail te sturen naar barrypiroli@judoyushi.nl

Nieuws / Sport / Judo

Artikel:

Judo

Tim Fennema wint voor tweede jaar op rij de Challenge de Judo de Troyes.

Nieuw-Vennep— Judo Yushi judoka Tim Fennema heeft de Challenge de judo de la Ville deTroyes in Frankrijk gewonnen. Loek van der Veld en Christopher Groot behaalden een derde plek. Tegelijkertijd vonden in Nieuw-Vennep op zaterdagavond de competitiewedstrijd plaats in de Hoofdklasse en op zondag het kampioenschap voor B-pupillen.

Tim Fennema heeft de Challenge de Judo de la Ville de Troyes in Frankrijk voor het tweede achtereenvolgende jaar op zijn naam geschreven in de klasse -81 kg. Tim won al zijn wedstrijden met ippon en moest daarbij noodgedwongen Loek Van der Veld uitschakelen in de halve finale. De Finale won Tim met een beenworp. Loek kwam na de verloren halve finale sterk terug en won de strijd om brons met een houdgreep.

Christopher Groot won in de -73 kg klasse de eerste drie ronden met solide judo maar liep in de kwartfinale op een heupworp van een linkshandige judoka. Christopher won daarnba in de herkansing twee keer met ippon door uchi-mata en verwurging. Net als Loek won ook hij de strijd om brons met een houdgreep.

Jesse Reede kwam in de -66 kg klasse direct uit tegen een goede tegenstander. De strijd werd pas in de verlenging beslist door een offerworp van zijn tegenstander. Die haalde de finale en Jesse kreeg herkansing. In de herkansing won Jesse vier wedstrijden met vol punt. De strijd om brons werd weer verlenging en ook nu maakte een sutemi van zijn tegenstander een einde aan de wedstrijd, waardoor Jesse gedeelde vijfde werd.

Emilio Otte eindigde als gedeelde zevende in de klasse tot 60 kg. Emilio won drie wedstrijden met vol punt, maar verloor de kwartfinale. In de herkansing kwam Emilio tot de gedeelde zevende plaats.

Jelle van der Werff stond in de klasse tot 73 kg in de tweede ronde, Lars Jasperse strandde tot 66 kg in de eerste ronde.

In de WFJC clubteamcompetitie in Noord-Holland vond zaterdagavond de thuiswedstrijd plaats bij Judo Yushi. Het clubteam won drie van de vier wedstrijden. Van Bos Judo (West Friesland) werd met 6-1 gewonnen, van Frits van der Werff (Hoorn) met 7-0 en van Gietelink Sport (Amstelveen) met 6-1. Alleen van Kenamju werd met 3-4 nipt verloren. Na de eerste ronde staat het team van Judo Yushi voorlopig op de eerste plaats in de competitie.

Bij de regiokampioenschappen voor B-pupillen hebben de jonge judoka's van Judo Yushi het goed gedaan. Op het regiokampioenschap plaatsen de beste zes judoka's zich voor het kampioenschap van Noord-Holland volgende week in Beverwijk. In de klasse tot 42 kg werd Markus Feddema kampioen van de regio. In de klasse tot 34 kg werd Twan van Vliet eveneens kampioen. In die klasse was het een heel Haarlemmermeers podium met een tweede plek voor David Wubbe en een derde plek voor Renz Beelen. Vijfde plaatsen waren er voor Bryan Roest (tot 46 kg), Daniël Vermeer (tot 38 kg) en Thijs Bakker (tot 30 kg). Ook zij plaatsen zich voor het kampioenschap van Noord-Holland.