Loslopen
Loslopen Hans Blomvliet

Honden mogelijk vergiftigd in Groenendaalse Bos en omgeving

21 januari 2021 om 11:30 Dieren

HEEMSTEDE De politie heeft woensdag een opvallende waarschuwing gedaan aan hondeneigenaren in Haarlem, Heemstede en omgeving. ‘Wees alert en houd uw hond voorlopig aangelijnd’ is het advies. Er zijn namelijk meldingen van meerdere honden die ernstig ziek zijn geworden door vergiftigd eten, in ieder geval één hond is er helaas door overleden.

De (dieren)politie doet onderzoek naar de mogelijke vergiftigingen. “De doodsoorzaak wordt onderzocht, vergiftiging kan niet uitgesloten worden. Denk hierbij aan sponzen, botten, mergpijpen oid.’ Eigenaren waarvan de hond ernstig ziek is geworden door het vermoedelijk eten van gif, worden gevraagd zich te melden. Dat kan via via 0900-8844 of 144 red een dier “, zo valt te lezen in een Facebookpost.

Het Haarlems Dagblad deed een rondgang bij een aantal dierenartsen in de omgeving, maar dat leverde nog weinig duidelijkheid op. Bij Dierenkliniek Kenaupark zijn afgelopen week twee honden binnengebracht die vermoedelijk zijn vergiftigd. De honden waren er slecht aan toe en moesten gelijk behandeld worden. 

Ook bij de Hugo Verwijskliniek in Zwanenburg is woensdag een hond binnen gekomen die mogelijk vergiftigd is.  De hond is doorverwezen vanuit een andere kliniek en er is nog veel onduidelijk rondom de vergiftiging. De kliniek geeft aan te onderzoeken om welke stof het gaat of deze stof expres door iemand is neergelegd of dat het een stof is die in de natuur voorkomt. 

LOCATIES Voornamelijk in Bloemendaal, Bentveld en Aerdenhout zijn gevallen bekend gemaakt, zo meldt de politie op Facebook. In andere Facebookgroepen worden specifiek De Haarlemmerhout in Haarlem, het Groenendaalse Bos in Heemstede en het Naaldenveld in Aerdenhout als ‘vergiftigde locaties’ gemeld. Sterkliniek dierenartsen Hillegom/Nieuw Vennep meldt dat naast het Groenendaalse Bos en Haarlemmerhout, er ook gevallen bekend zijn van meerdere locaties in Zandvoort, Westerduinweg en Naaldenveld (Bentveld).

Dus voor hondeneigenaren uit Haarlemmermeer die regelmatig met hun honden gaan wandelen in het Groenendaalse Bos of omgeving, opgelet!

UPDATE 22 januari: Politie stelt waarschuwing bij: ‘vooralsnog geen sprake van hondenhater’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie