Het oogt rustig op de Betsy Perkstraat, maar schijn bedriegt.
Het oogt rustig op de Betsy Perkstraat, maar schijn bedriegt. Google

Gemeente in actie bij vermeende overlast Polen in Betsy Perkstraat

25 februari 2021 om 13:08 Overig

HOOFDDORP Er gaat een gemeentelijke controleur een kijkje nemen wat er allemaal mis is op de Betsy Perkstraat 58 in Hoofddorp. Buren klagen over last van Polen die daar in een rijtjeshuis wonen.  

“Bij ons zijn twee keer klachten binnengekomen”, laat een gemeentewoordvoerder weten. “Het proces is dan in grote lijnen als volgt: een inspecteur bouw en milieu gaat op controle om de situatie op locatie te bekijken. Aan de hand van de constateringen wordt uitgezocht of er sprake van een overtreding is. Beide kanten worden gehoord. Dan wordt bepaald of wij gaan handhaven en wordt er een zogenaamde ‘last onder dwangsom’ opgelegd. Als de overtreding niet binnen de gestelde termijn wordt beëindigd, moet de overtreder een bedrag van de last onder dwangsom betalen.”

“De gemeente kan maar een beperkte rol in deze spelen. Wij verwijzen in dat soort gevallen wel vaak naar buurtbemiddeling en stemmen af met de gebiedsmanager. Soms is er bij de gebiedsmanager meer bekend en/of kan de gebiedsmanager in gesprek gaan met de melder. Het hangt heel erg van de situatie af wat mogelijk is.”

Voor buurman  René is het hopen dat er snel een einde komt aan de situatie. Hij heeft van alles gedaan om een rustig woongenot terug te krijgen. De overlast zou worden veroorzaakt door Poolse werknemers van een bouwbedrijf uit Cruquius. Daar wil of kan men niet reageren op de aantijgingen. Om hoeveel bewoners het gaat is niet precies duidelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie