Bas Raaphorst met de supermagnum van Andrea Pieropan
Bas Raaphorst met de supermagnum van Andrea Pieropan Anja Maas

Welkom bij De Gouden Ton: nieuwe wijnkoperij aan de Heemsteedse Binnenweg

28 juni 2021 om 09:43 Overig

HEEMSTEDE Corona heeft het afgelopen anderhalf jaar winkels laten verdwijnen, maar ook laten verschijnen. Aan de Heemsteedse Binnenweg kwam een pand beschikbaar en Bas Raaphorst zag kansen voor een eigen zaak: op nummer 4 opende hij Wijnkoperij De Gouden Ton Heemstede.

“Wijn heeft maar een doel: lekker zijn op het juiste moment”, zegt hij enthousiast. “Dat maak ik graag waar, dus verkoop ik geen standaardassortiment.” Hij wijst op twee wijnkaarten met een reliëf van de Italiaanse regio’s Valpolicella en Soave. En hij laat een supermagnum soave zien, met opschrift: Al mio amico Bas! . “Een persoonlijk cadeautje van eigenaar Andrea Pieropan bij de opening. Ben er beslist trots op!”

ANDERS DAN ANDERS Wie binnenloopt merkt direct: deze ruimte ademt wijn. Mooie kasten, mooie presentatie. Behalve wijn en gedistilleerd vindt de klant er een leuke collectie glazen en karaffen. Even iets proeven? Dat lukt prima bij het bistrozitje dat daarvoor klaar staat. Er is een royale keuze: wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Chili en zelfs uit Nederland. “Mensen denken dan direct aan Limburg, maar mijn wijn komt uit Zeeland. Van wijnhoeve de Kleine Schorre. Ze zijn verbaasd als ze horen dat ook die provincie wijnleverancier is.”

Het zet de toon voor de samenstelling van zijn assortiment. “Ik bied klanten iets wat niet hoort bij ‘meer van hetzelfde’. Dat was mijn uitgangspunt toen ik de kans kreeg hier te starten. Ik heb een master in business studies en een hotelschoolachtergrond: het leek me een goede combinatie als je voor jezelf wilt beginnen. Wijn heeft in mijn loopbaan altijd een grote rol gespeeld: ik ben vele jaren actief geweest in zowel inkoop als verkoop. Veel gereisd en kennisgemaakt met specialistische wijngaarden die buiten de massaproductie vallen. Producenten die inzetten op kwaliteit, duurzaamheid en een schoon productieproces. Dat laatste is bijvoorbeeld herkenbaar aan het label Respekt op de Oostenrijkse wijnen die ik verkoop.

GOUDEN TON Zijn opvatting past goed bij de filosofie van De Gouden Ton Groep, waarbij hij is aangesloten. “Ik kende die al, want ik werkte de afgelopen jaren bij hun winkel in Amsterdam-Zuid. Behalve op kwaliteit kunnen mijn klanten ook rekenen op een goed advies. Er valt veel over de juiste wijn op het juiste moment te vertellen: ik wijs ze graag de weg”.

Hij richt zich op particuliere en zakelijke klanten in de regio Heemstede en Hoofddorp. “Ik lever al vanaf 1 fles. Bezorging van grotere hoeveelheden is geen probleem. En natuurlijk is er mijn website als ondersteuning voor de winkel. Bang voor hoge prijzen? Niet nodig, er is al wijn vanaf 6,95 euro.”

De Gouden Ton Heemstede. Open: di: afspraak, wo t/m vrijdag: 10-18 u, za, 10-17 u. Tel. 023-3039395. Mail: heemstede@degoudenton.nl, website: www.degoudenton.nl.

Anja Maas

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie