Het bezorgcentrum bij Schiphol.
Het bezorgcentrum bij Schiphol. pr

Amazon wil vanuit Haarlemmermeer Nederland veroveren

14 juli 2021 om 11:34 Overig

HAARLEMMERMEER Vanuit een bezorgcentrum bij Schiphol wil de Amerikaanse webwinkel Amazon de Nederlandse markt van pakketbezorging veroveren. Bol.com en Coolblue zien een geduchte concurrent verschijnen. 

De locatie moet zorgen voor meer snelheid en flexibiliteit binnen het bezorgnetwerk van Amazon en moet de afstand en de tijd verminderen die nodig is om producten aan de klanten te leveren. Het gebouw van 8500 m², dat op 14 juli is geopend, levert aan klanten uit het gebied rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Haarlem. Er wordt gebruik gemaakt van veertig elektrische bestelauto’s, die van stroom worden voorzien via vijftig oplaadstations. Het bezorgcentrum levert honderd fulltime en parttime banen op, en daarnaast honderden banen voor chauffeurs.

Amazon biedt ondernemers ook de kans om hun eigen bedrijf op te zetten en pakketten te bezorgen aan klanten van Amazon en zal hen op een helpen bij het opstarten van hun koeriersbedrijf, onder meer door hen toegang te geven tot geavanceerde bezorgtechnologie; kortingen op een selectie van bedrijfsmiddelen en diensten; training op het gebied van hulpmiddelen, processen en het functioneren van de chauffeurs; en leveringen rechtstreeks van Amazon.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie