Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland.
Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland. Frans Tol

Beste columns van Kapperspraat: Vertrouwen

10 augustus 2021 om 10:44 Overig

NIEUW-VENNEP Ben Perdaan is zonder twijfel de grappigste schrijvende kapper van Nieuw-Vennep, van Haarlemmermeer, of laten we zeggen van heel Nederland. Elke twee weken geeft als gezinshoofd, als bekende ondernemersbaas of als een vriendelijke en soms nukkige vakman zijn visie op het leven. Als extraatje deze zomer brengen wij zijn beste columns van dit jaar elke dag om 10.00 uur op de website van HCnieuws. Heerlijk voor bij de koffie! 

De remedie lijkt soms wel erger dan de kwaal. Kent u die uitdrukking? Deze lijkt behoorlijk van toepassing in het huidige Coronatijdperk. Wij zijn natuurlijk zelf ook een hele periode dicht geweest. De ervaring heeft geleerd dat een dergelijke ingreep bakken met geld kost. Ook het gevoel dat je met de opgelegde sluiting niets hebt bijgedragen ter voorkoming van de verspreiding van het virus helpt natuurlijk niet. Daarnaast is het zo dat de veel genoemde steunpakketten dusdanig opgetuigd zijn dat je als ondernemer telkens net niet voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Nu heb ik natuurlijk zelf ook niet gestudeerd maar de gebruikte term intelligent voor de toegepaste Lock down vind ik enigszins misplaatst. Vind er niet zoveel intelligents aan. Wat ik mis is de Nederlandse onafhankelijke mentaliteit. Het lijkt wel of we gevangen zitten in internationale afspraken die het vrije denken danig in de weg staan.

Zo heerst er de algemene gedachte dat het best een stuk intelligenter zou kunnen. Bijvoorbeeld maatwerk.

De restaurants hebben volgens mij bewezen dat ze uitstekend kunnen zorgdragen voor de gevraagde veiligheid. Dan is het natuurlijk logisch dat je het aantal vierkante meters meeneemt in de uitvoering. Hetzelfde geldt voor de winkels. Je zou natuurlijk prima kunnen vaststellen hoeveel mensen er verantwoord passen in de beschikbare verkoopruimte. Sportscholen? Gooi open. Juist sporten helpt het algemeen welbevinden. Als je het niet verantwoord vindt, ga je gewoon niet. Het is namelijk geen moeten.

Je zult protocollen moeten hebben per onderneming. Meer werk? Ja. Maar zeker uitvoerbaar.

Als we op deze wijze doorgaan wordt het voor veel ondernemers niet houdbaar.

Geef de ondernemer vertrouwen.

Wordt deze beschaamd is er vast wel een functie elders te vinden.

B. Perdaan

Hoofdweg 1308

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie