Het evenement vindt plaats op 15 en16 oktober.
Het evenement vindt plaats op 15 en16 oktober. Rob Joore

Kwartje valt de goede kant op voor Motorcross Nieuw-Vennep

3 september 2021 om 11:42 Overig

NIEUW-VENNEP Er zijn momenten geweest dat Bauke Bergsma in de onderhandelingen met de gemeente het bijltje er bij neer wilde gooien, maar uiteindelijk kan hij melden dat dit jaar de Motorcross van Nieuw-Vennep toch doorgaat. Niet op de gebruikelijke data, maar wel half oktober. 

Het populaire evenement wordt altijd in juni gehouden maar gezien de coronabeperkingen zat dat er dit jaar niet in. Ook het alternatief van het tweede weekeinde van september bleek te vroeg te vallen. Met 15 en16 oktober kan MCH-voorzitter en organisator Bergsma best leven. 

“Je hebt liever een lekkere temperatuur met een zonnetje zoals begin september, maar voor sporters maakt het niet zoveel uit. Die kunnen door tot december. Als het maar droog is. Voor het publiek is het minder aantrekkelijk. Eerder kon echt niet. We hebben donderdag pas overeenstemming bereikt met de gemeente en de voorbereiding kost al snel zes weken, gezien de inschrijvingen en materiaal huren zoals geluidsinstallatie en dranghekken.” 

Het is wat dat betreft een verlichting dat het evenement in afgeslankte vorm wordt gehouden. “Er kan veel niet. Geen harde muziek, springkussen of enorme feesttent”, somt hij op. “We hadden het liever anders gezien bij ons dertig jarig jubileum. We hadden altijd een mooi groot scherm waarop de race te volgen was. Leuk om te zien hoe je favoriete regionale kandidaat er voor staat. Dat zit er nu niet in.”

“Liever kijk ik nu naar wat allemaal wél mag. Dat was ook steeds de insteek bij de onderhandelingen met de gemeente. Na een voorafgaand traject voor goedkeuring van de veiligheidsregio hebben we 15 juli een vergunningaanvraag ingediend. We zaten midden in de onderhandelingen toen Rutte met het verhaal van 750 mensen als grens voor evenementen kwam. Dat betekende terug naar af.”

De ambtelijke horde moest opnieuw worden genomen. Bergsma: “Je realiseert in wat voor rare tijd je leeft. Het was zoeken naar mogelijkheden. Ik wilde snel gaan en iedereen in dat tempo meenemen. Zo werk het niet met de gemeente. Gelukkig zijn we naar elkaar blijven luisteren en er uiteindelijk uitgekomen.”  

“Op ons terrein rust voor twee dagen een APV (Algemene Plaatselijke Verordening, eh) als zijnde een sportterrein. Daar gelden dezelfde regels als een tennis- of voetbalclub, inclusief de regels voor de horeca. Ik heb tijdens de gesprekken weleens gedacht, ik stop er mee. Uiteindelijk ben ik toch tevreden. We gaan er een leuk evenement van maken.”

Eric Hoenson

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie