Mede na protesten is het volledig verdwijnen van Team Sportservice Haarlemmermeer voorkomen.
Mede na protesten is het volledig verdwijnen van Team Sportservice Haarlemmermeer voorkomen. pr

Gered Sportservice strijdt door om meer bezuinigingen te voorkomen

9 november 2021 om 17:30 Overig

HAARLEMMERMEER  De gemeente heeft het volledig verdwijnen van Team Sportservice Haarlemmermeer weten te voorkomen, maar lijkt ondanks een flinke meevaller in de begroting toch het besluit te nemen om 60 procent weg te bezuinigen. Dit laat de organisatie weten. “Onze activiteiten worden hiermee drastisch ingeperkt.” 

Barry Wehman, regiomanager van Team Sportservice, verwoordt de opluchting dat zijn organisatie niet helemaal van de kaart wordt geveegd: “We zien dat het belang van onze inzet en voortbestaan vanuit meerdere fracties is onderstreept. We zijn blij dat het college zich heeft ingezet om Team Sportservice in leven te houden.” 

“Toch blijft de bezuiniging fors. Dat is niet alleen voor Team Sportservice, maar ook voor inwoners van de gemeente desastreus. Uit onderzoek blijkt dat de opbrengsten van investeren in sport ruim 2.5 keer hoger liggen dan de kosten. Positieve effecten op bijvoorbeeld ziekteverzuim, levensverwachting, criminaliteit en zorgkosten vallen grotendeels weg bij uitvoering van de huidige plannen. De negatieve effecten van het wegvallen van toegankelijk sporten in de Haarlemmermeer kosten de gemeente op langere termijn veel meer dan deze bezuiniging.”

“Punt van aandacht is wat ons betreft de verdeling van de financiële meevaller. In plaats van reserveren voor de toekomst zien wij ruimte om blijvend te investeren in beweging, vitaliteit en gezondheid. Gelukkig hebben verschillende fracties kenbaar gemaakt dat dit onderwerp hoog op de agenda staat. Vanuit Team Sportservice hopen we dat de gemeente het belang van toegankelijk sporten ziet en meeneemt in de besluitvorming.” 

Team Sportservice zal zich in goed overleg met de gemeente hoe dan ook met alle beschikbare middelen blijven inzetten zodat we zo veel mogelijk inwoners laten profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie