Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: 2022

5 januari 2022 om 16:00 Column

Laten we beginnen met de beste wensen, wij hopen dat iedereen een gezond en gelukkig 2022 tegemoet gaat. Een nieuw jaar, vol met hopelijk mooie momenten, staat weer voor de deur. Het jaar 2021 is ondanks het vuurwerkverbod knallend afgesloten in Haarlemmermeer. Wat geeft dat vuurwerk toch een hoop bende zeg, ieder jaar weer. 1 januari is lekker schoonmaken geblazen. 

Positief is dat in ieder geval bij ons in de straten, de meeste vuurwerkafstekers hun eigen bende opruimen. Mensen die hun verantwoordelijkheid nemen, top! Scheelt de rest van de buurt weer ergernis en ellende. We dachten wij gaan even het nieuwe jaar voorspellen. 

De Olympische Winterspelen gaan binnenkort weer beginnen. Als wij onze analytische blik loslaten op de ploeg die voor Nederland naar Peking gaat, dan zien wij kansen. Afgelopen Olympische Winterspelen werden er 20 medailles gehaald. Dit gaat Nederland deze editie verbeteren. Wij verwachten 24 medailles en dan vooral op het schaatsen zal Nederland domineren.

Het grootste voetbalevenement, maar op dit moment ook het meest bekritiseerde sportevenement van 2022 vindt plaats in het einde van 2022. Nederland gaat naar Qatar waar van alles de grond uit is gestampt om het wereld voetbal kampioenschap plaats te laten vinden. 

Een pittige kluif wordt dit voor Generaal Louis van Gaal. Toch gaat het Louis van Gaal het weer flikken, in Brazilië was hij er dichtbij. Dit jaar wordt het feest. In de winter van 2022 pakt Nederland de grootste prijs in het voetbal. Nederland wordt wereldkampioen, Frankrijk vliegt eruit in de groepsfase en de gevaarlijke underdog wordt Zwitserland. Dit zijn zekerheidjes als je het ons vraagt. 

Het nieuwe Formule 1 seizoen staat midden maart weer klaar om te beginnen. Wat gaat de kampioen Max Verstappen uitspoken in 2022? De nieuwe bolide met nummer 1 wordt volop ontwikkeld en staat weer op de grid op 20 maart. Nieuwe auto’s die volledig anders zijn dan de vorige jaren moeten spektakel gaan opleveren. 

Is er een team dat een speciale troef vindt, en zo voordeel pakt? Nee, Max gaat weer zijn uiterste best doen, en die nummer 1 op z’n auto gaat hem vleugels geven, let maar op. Ook onze eigen Rinus staat straks weer in de startblokken voor het IndyCar seizoen. Vorig jaar legde hij een uitzonderlijke kwalificatie neer op het asfalt voor de beroemde Indy 500 en heeft hij zelfs aan de leiding gelegen tijdens de race. 

Het is duidelijk voor ons, ook Rinus gaat het fantastisch doen en neemt die beker van de Indy 500 mee naar huis.Wat betreft maatschappelijke voorspellingen, Hugo de Jonge moet de woningmarkt gaan redden. Hij heeft bewezen keihard te kunnen werken voor de coronacrisis, wij verwachten dat hij dit ook zal doen voor de woningcrisis. Wij hopen verder enorm dat omikron dominant wordt en tegen de verwachtingen in meevalt.

Wij voorspellen en hopen een mooi jaar tegemoet te gaan!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie