Pop-up Parkje aan het Raadhuisplein
Pop-up Parkje aan het Raadhuisplein PR

Pop-up parkje Raadhuisplein verdwijnt vanaf 11 januari

4 januari 2022 om 12:42 Lokaal Deel je nieuws

Metamorfose van de skatebaan

Waar jaren geleden een verwaarloosde en onveilige skatebaan lag met hoge hekken eromheen, lieten de ondernemers van Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum, deze omtoveren tot een Pop Up parkje Hoofddorp.

Stichting Meergroen hielp met een plan

Franke van der Laan van Stichting MeerGroen maakte een mooi, verantwoord en gevarieerd plan. In een aantal jaren groeiden honderden stekjes uit tot hele (fruit)bomen en volle struiken. De diversiteit aan beplanting bloeide de hele zomer lang en bijen en andere insecten zoemden er af en aan.

Genieten voor jong en oud(er)

Groot en klein genoot hier van een groen plekje in het zonnetje, plukte van het fruit, de kruiden of de groenten en kinderen speelden in de wilgenhut en -boot. Dat is nu helaas voorbij.

Ruimte maken voor de bouw

Het parkje gaat plaats maken voor alle bouwactiviteiten t.b.v. nieuwbouw op het Van der Zeeterrein en het nieuwe Raadhuis en Raadhuisplein.

Groen maakt het centrum aantrekkelijk

Laten we hopen, dat er minstens zoveel groen terugkomt op het nieuwe Uitgaansplein, want de ondernemers, inwoners en klanten zijn het erover eens: groen maakt het Centrum aantrekkelijker en tot een veel fijnere plek om te verblijven.

Nieuwe bestemming voor het groen, help jij mee?

Door Stichting MeerGroen is SOHC er gelukkig van overtuigd, dat al het groen weer een mooie nieuwe bestemming krijgt.

Wel zijn extra handjes hard nodig, dus heb jij zin om groen handje te helpen bij deze actie, dan ben je van harte welkom.

Je kunt je aanmelden bij: : info@stichtingmeergroen.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie