landstitel in Tiel
landstitel in Tiel Ronald balder

Twee landstitels voor Rugbyclub Hawks .

Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was de spanning te snijden bij de rugbyers van de Hawks . Onze cubs die pas de districts titel behaald hadden, moesten op eigen locatie om de landstitel spelen tegen de cluster Fryslan en de cluster Eindhoven/Bokkerijders .

Onze junioren moesten ook voor de landstitel in Tiel spelen tegen RC de  Dukes uit Den Bosch JU2 en cluster SBN Junioren uit Tiel.

Voor beide teams van onze jonge rugbyclub waren de belangen dus groot om ons als Hawks op de kaart te zetten tegen bovenstaande clubs met een langer verleden  en historie in de Rugbysport..

Zeer gemotiveerd en binnen de kaders van onze sport hebben beide teams zich meer dan honderd procent ingezet waarbij de rucks en scrums er stonden en de opmars naar de trylijn met succes werden uitgevoerd en resulteerde in diverse try,s.

Bij de Junioren in Tiel was de overwinning te danken aan een penalty die door Tim Mesman in de allerlaatste minuten als een echte profspeler strak tussen de palen werd geschoten en ze de landstitel opleverde.

Op onze locatie in Hoofddorp speelde het cubsteam zo oppermachtig dat in de finale we een overwinningsstand van veertig tegen zeven konden noteren waarbij de titel binnen was.

advertentie