Opening Veldpostpark door wethouder en clubvoorzitter
Opening Veldpostpark door wethouder en clubvoorzitter Rein Hilhorst

Nieuwe sportpark De Veldpost geopend

31 oktober 2021 om 17:53 Sport Deel je nieuws

Hoewel het weer afgelopen zaterdag enigszins tegenzat, is de open dag bij Atletiekvereniging Badhoevedorp toch een succes geworden. Aan het begin van de middag openden wethouder Mariëtte Sedee van de gemeente en voorzitter Jan Mulder van de atletiekclub samen het nieuwe Sportpark De Veldpost in Badhoevedorp. In het Veldpostpark heeft de atletiekvereniging al sinds 2018 een prachtig onderkomen en een eigen atletiekbaan. Over een paar jaar zullen ook andere sportclubs naar het Veldpostpark verhuizen.

Aannemer KWS legde dit jaar een nieuwe toegangsverbinding aan over de Schipholweg. Dit met verkeerslichten beveiligde kruispunt verbindt de Oleanderlaan nu met het Veldpostpark. Dankzij de nieuwe verbinding is de atletiekvereniging nu een stuk gemakkelijker bereikbaar geworden vanuit het dorp.

Ter gelegenheid van de opening van het kruispunt hield de atletiekvereniging zaterdag ook een open huis met diverse instuifacitiviteiten voor kinderen. Er kon door de jeugd naar hartelust worden meegedaan met technische atletiekonderdelen als verspringen, balgooien, kogelstoten en sprinten. 

Er werden zaterdag ook twee baanloopjes gehouden. De eerste baanloop, een kidsrun over 1 ronde van 400 meter, werd in een snelle tijd van 1 minuut en 36 seconden gewonnen door Ege Zayim. Direct na hem kwamen Rafi Verhoogt en Quinten van Stiphout over de finish. De drie kinderen wonnen dankzij hun prestatie ieder een prachtige beker, terwijl alle andere deelnemertjes aan de eindstreep een fraaie herinneringsmedaille kregen omgehangen.

Voor de tweede baanloop, een Coopertest over precies 12 minuten, was door het slechte weer helaas niet veel animo, maar de 12-jarige Louise van Vuuren maakte van deze conditiietestloop wel een waar spektakel. Het talentvolle meisje uit Badhoevedorp liep ronde na ronde in een onwaarschijnlijk hoog tempo en wist in de laatste 2 minuten ook nog eens te versnellen, wat haar een daverend applaus van het publiek opleverde. Uiteindelijk liep Louise in de beschikbare 12 minuten een totale afstand van 2720 meter. Dat is maar liefst 720 meter meer dan zeer goed getrainde andere atletes van haar leeftijdscategorie lopen.

Atletiekvereniging Badhoevedorp start binnenkort met jeugdatletiek, allereerst voor kinderen van 8 tot 11 jaar. Ook verwelkomt de club graag nieuwe oudere leden. Zowel beginners als gevorderde hardlopers kunnen bij de club veilig en onder deskundige begeleiding werken aan de conditie. Meer informatie is te vinden op www.avbadhoevedorp.nl.

Medaille uitreiking kidsrun
Atlete Louise van Vuuren
kidsrun AV Badhoevedorp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie