Zoë in actie.
Zoë in actie. Rob Ruiter

NK Tafeltennis onder de 11 gewonnen door Hoofddorpse

8 juni 2023 om 09:05 Tafeltennis

HOOFDDORP In sportcentrum De Trits, in Baarn, werd op 14 mei het NK Tafeltennis onder de 11 gehouden. Deze werd gewonnen door de Hoofddorpse Zoë Schutte die al haar wedstrijden won. “Alles aan deze sport vind ik ontzettend leuk!” 

Zoë Schutte speelt al bijna anderhalf jaar met veel plezier tafeltennis. Je kunt zeggen dat het haar met de paplepel is ingegoten. “Het is een sport waar ze ontzettend goed in is en waar ze veel voldoening uit haalt”, legt haar vader Richard uit. “We stimuleren haar dan ook zoveel mogelijk.” 

Het winnen van het NK komt dan ook niet uit de lucht vallen. Zoë traint bijna elke dag. “Ik oefen elke dag drie uurtjes”, vertelt ze enthousiast. “Eerst doe ik een warming-up. Daarna ga ik inspelen door partijtjes te spelen met kinderen van mijn leeftijd óf wat oudere kinderen. Ik wil hier later mijn werk van maken!”

In de finale van het NK moest zij spelen tegen Maja Geboers. Er werden 5 sets gespeeld. Zoë won de eerste set met 11-6, maar verloor de tweede set met 10-12. De twee sets daarna won ze met 12-10 en met 11-9. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie