Afbeelding
TWITTER: Team SD Worx

‘Sprake van bewustzijn’ bij wielrenster Amy Pieters na maanden coma

28 april 2022 om 17:23 Wielrennen

HAARLEMMERMEER (ANP) Bij wielrenster Amy Pieters uit Zwanenburg is na vier maanden coma 'sprake van bewustzijn'. Dat meldt haar ploeg SD Worx. Pieters, die in december betrokken was bij een trainingsongeval nabij het Spaanse Calpe, verbleef sinds die tijd in een kunstmatige coma. Begin januari werd ze overgebracht naar Nederland.

Pieters kan nu "enigszins non-verbaal communiceren", aldus de ploeg. "Amy herkent mensen, heeft begrip van wat er wordt gezegd en kan steeds meer opdrachten uitvoeren."

Pieters (30) is de dochter van voormalig bondscoach Peter Pieters. Vanaf haar jeugd combineerde ze de baan met het wegwielrennen. In 2014 pakte ze met de Omloop Het Nieuwsblad haar eerste grote zege op de weg. De jaren erna volgden onder meer overwinningen in de Ronde van Drenthe, GP de Plouay en Nokere Koerse. In 2019 sprintte ze in Alkmaar naar de Europese titel op de weg. Het afgelopen jaar volgde eindelijk de nationale titel op de weg, een wedstrijd waarin ze sinds 2014 zeven keer in de top 5 was geëindigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie