‘Grimeren is een vak apart’

15 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Barbara Goosens is eigenaresse van Different Mix en werkzaam als grimeuse. In een deel van de hal heeft zij haar grimeerstudio. Het andere - grootste - deel is een professioneel ingerichte turnhal met een turnvloer, balken, bruggen, sprongsituaties en een aantal trampolines. Hier zwaait Edgar Lindeman de scepter. Edgar is onder meer top-turntrainer.

Different Mix en Top DMG voor workshops en kinderfeestjes NIEUW-VENNEP - In een loods aan de Staringstraat in Nieuw-Vennep zijn twee unieke bedrijven gevestigd. Twee bedrijven die heel verschillend zijn, maar die elkaar tegelijkertijd ook ondersteunen. Het gaat om Different Mix en Top DMG goed voor grimeren en bewegen.

“We zijn een jaar geleden begonnen”, aldus Barbara. “Alles in de hal hebben we met hulp van ouders gemaakt. Daar zijn we best trots op. De turnvereniging telt inmiddels 200 leden. Dat is natuurlijk best een goed resultaat in een jaar tijd. Ik ben vooral bezig met grimeren en visagie. Grimeren is een veelzijdig vak: een jonge vrouw er als 80 jaar oud uit laten zien, een buitenaards wezen met puntige oren of andere vreemdsoortige vervormingen, blijft voor mij een uitdaging. Maar met grimeren kun je ook camoufleren. Een jongen met een hazenlip kan ik helpen, maar ook mensen met brandwonden. Visagie is eigenlijk het professioneel aanbrengen van beauty make-up.”

Barbara geeft ook workshops grimeren en visagie. De lessen zijn bestemd voor mensen die iets over make-up willen weten en leren. “Het is nu mogelijk om een volledige grimeer cursus, inclusief visagie, te volgen in één maand.”

Samen organiseren ze kinderfeestjes. Met tal van mogelijkheden en sportieve combinaties in de turnhal. “Kinderen vinden het hier heerlijk. Soms reageren ze met ‘dat stomme schminken’, maar als ik dan laat zien wat er allemaal mogelijk is, dan vinden ze het wel erg gaaf. We geven ook een ‘cat-walk make-up party’ voor tieners en volwassenen, met een professionele fotograaf erbij. “

Barbara vindt het een fascinerend vak. “Je kunt mensen er op hun allermooist uit laten zien of juist heel anders. Waar veel vraag naar is, zijn speciale effecten, zoals het nabootsen van vreselijke wonden, afgrijselijke zweren of heel andere fantasieën.”

Door twintig jaar ervaring op het gebied van grimeren kan Barbara een gevarieerd programma samenstellen op het vakgebied van grimeren. Niet alleen face paint, oftewel schminken, maar ook theatergrime, special effects en visagie komen aan de orde. De basis technieken komen één voor één aan de orde. Doordat zij altijd nauw verbonden is geweest met de producten van leverancier ‘Grimas’ en verzekerd wil zijn van goede kwaliteit, werkt ze voornamelijk met deze cosmetica. Aan jong en oud geeft zij verschillende cursussen, workshops of desgewenst persoonlijk advies in een volledig ingerichte professionele make-up studio. Ook is Barbara in te huren voor grimeren op locatie. Voor meer informatie: www.differentmix.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie