‘MeerSquash wint squashtopper in eredivisie

9 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - ‘MeerSquash heeft vorige week goede zaken gedaan in de Nederlandse squasheredivisie voor mannen. In eigen huis versloegen de Hoofddorpers naaste concurrent Grant Thornton Victoria Rotterdam met 11-5.

Squashliefhebbers uit het hele land waren naar Hoofddorp afgereisd voor de squashtopper in de hoogste divisie van de vaderlandse squashcompetitie tussen de nummers één (Victoria) en twee (‘MeerSquash) van de ranglijst. De matadoren van beide teams stelden niet teleur en schotelden het in grote getalen opgekomen publiek een prachtige squashavond voor.

Bart Ravelli won het openingsduel namens de thuisploeg met het kleinst mogelijke verschil van de ervaren Fransman Renan Lavigne en zette ‘MeerSquash daarmee op het juiste spoor. De Franse wereldtopper Gregory Gaultier maakte het karwei vervolgens al in de tweede partij van de avond vakkundig af. De mondiale nummer twee was in zijn partij tegen Borja Golan, toch de nummer zeven van de wereld, heer en meester, en had het alleen in het tweede bedrijf even lastig tegen de Spanjaard. Dat de slotpartij daarna werd gewonnen door ‘Victoriaan’ Piedro Schweertman (3-2 vs. Jaymie Haycocks) was weliswaar belangrijk voor de statistieken, maar niet meer bepalend voor de winst.

Met de zege komt ‘MeerSquash tot op zes punten van koploper Victoria dat 61 punten heeft gehaald uit de eerste zes duels. Wel speelden de Hoofddorpers een wedstrijd minder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie